Sadik Ahmetović: Dritan Abazović i Đorđe Radulović dolaze 11. jula u Srebrenicu

“Iz Organizacionog odbora su mi potvrdili da će doći crnogorska delegacija. Ne znamo da li će još neko pored njih dolaziti jer je još poprilično rano, jer kada neko dolazi od visokih delegacija oni to saopšte posljenje sedmice”, rekao je Ahmetović

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović i crnogorski ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović prisustvovaće komemoraciji žrtvama genocida 11. jula u Srebrenici.

Ovu informaciju za N1 potvrdio je Sadik Ahmetović, nekadašnji ministar sigurnosti BiH i aktuelni član koalicije Moja adresa je Srebrenica.

“Iz Organizacionog odbora su mi potvrdili da će doći crnogorska delegacija. Ne znamo da li će još neko pored njih dolaziti jer je još poprilično rano, jer kada neko dolazi od visokih delegacija oni to saopšte posljenje sedmice”, rekao je Ahmetović.

Skupština Crne Gore nedavno je usvojila Rezoluciju o genocidu u Srebrenici, što je naišlo na burne reakcije u Beogradu, kao i među crnogorskim prosrpskim političarima.

Nedavno je Dritan Abazović kazao da Rezolucija u Srebrenici neće ugroziti koalicione odnose jer je njihov stav o Srebrenici jasan i precizan. Naglasio je da je paradoksalo to što se Rezolucija donosi po drugi put, odnosno da se Srebrenica koristi u dnevno-političke svrhe.

Istakao je da se trguje žrtvama genocida.

Zbog negiranja genocida u Srebrenici nedavno smijenjen ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava u Vlade Crne Gore Vladimir Leposavić.

Foto: Printscreen

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!