Dodik: Crnogorski poslanici koji su glasali za Rezoluciju o Srebrenici nisu dobrodošli u Republiku Srpsku

“Kakve veze ima Crna Gora sa tragičnim dešavanjima u BiH i kakav je motiv za donošenje takvog jednog akta koji je donesen bezočno i bez argumenata, bez obzira da li je riječ o njihovom ličnom stavu ili je u pitanju ispunjavanje interesa antisrpskih stranih nalogodavaca”,  rekao je Dodik. Dodao je da se “postavlja i pitanje zašto opozicija iz RS sada sve vrijeme ćuti, a otvoreno su se hvalili dobrim odnosima sa Aleksom Bečićem, Dritanom Abazovićem i još nekima”

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da svi poslanici u Skupštini Crne Gore koji su glasali za Rezoluciju o Srebrenici “nisu dobrodošli u RS jer ta njihova odluka predstavlja direktan udar na RS i srpski narod”.

“Ovim činom donošenja pomenute rezolucije crnogorska Skupština se pretvorila u antisrpsko političko pozorište”, rekao je Dodik.

On je ponovo negirao genocid rekavši da se radi o “tragičnim dešavanjima”.

“Kakve veze ima Crna Gora sa tragičnim dešavanjima u BiH i kakav je motiv za donošenje takvog jednog akta koji je donesen bezočno i bez argumenata, bez obzira da li je riječ o njihovom ličnom stavu ili je u pitanju ispunjavanje interesa antisrpskih stranih nalogodavaca”,  rekao je Dodik.

Dodao je da se “postavlja i pitanje zašto opozicija iz RS sada sve vrijeme ćuti, a otvoreno su se hvalili dobrim odnosima sa Aleksom Bečićem, Dritanom Abazovićem i još nekima”.

“I kad su već u tako dobrim odnosima, zašto se nisu izborili da spriječe usvajanje ove sramne antisrpske rezolucije? Zašto niko iz opozicije nije izašao i jasno i glasno osudio ovaj neprijateljski čin svojih političkih prijatelja iz Crne Gore”, kazao je Dodik, piše Avaz.

Foto; Printscreen

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!