Dan nakon transplatacije bubrega bolesnik je ostao šokiran kada je saznao tko je njegova anonimna donatorica (VIDEO)

Dok je njezin otac bio na dijalizi kći je donijela odluku da mu pokuša donirati bubreg, uprkos njegovom protivljenju. Rekla je da zna da bi otac inače morao čekati godinama da pronađe donatora.

Više od devet mjeseci, medicinska sestra Delayne Ivanowski (25) iz Kirkwooda u Missouriju čuvala je tajnu od svog oca Johna (60) koja mu je na kraju spasila život.

Delayne je donirala bubreg svom ocu koji je mjesecima odbijao da njegova kćerka bude donor.

“Rekao sam joj, ne uzimam tvoj bubreg”, kaže John Ivanowski (60) za ABC News.

Foto: Facebook – Delayne Ivanowski

Johnu Ivanowskom je prije dvije godine dijagnosticirana bolest bubrega koja može dovesti do zatajenja bubrega. Bolest je napredovala pa je John bio na dijalizi četiri do pet sati dnevno, četiri dana u nedjelji, što je kvaliteta života za koju je njegova kći rekla da nije dobra za njega.

Dok je njezin otac bio na dijalizi kći je donijela odluku da mu pokuša donirati bubreg, uprkos njegovom protivljenju. Rekla je da zna da bi otac inače morao čekati godinama da pronađe donatora.

– Bilo je kao, ‘Ja ću to učiniti. Ne zanima me koliko je ljut na mene. Nije me briga hoće li me izbaciti iz kuće ili me mrzi ili mi ne kaže ni riječ do kraja života‘‘, rekla je. “Barem će živjeti dobar život i neće biti priključen na stroj.”

Znajući za Johnovo protivljenje i zabrinutost u svezi operacije, Delayne je prošla kroz višemjesečni proces dobijanja odobrenja da bude tatin donator bubrega u tajnosti, čak i dok je živjela kod kuće s njim i mamom.

Foto: Facebook – Delayne Ivanowski

John Ivanowski rekao je da nije imao pojma što njegova kći namjerava, ali se sjeća da je prošle godine dobio telefonski poziv koji mu je promijenio život. Javili su mu da je tim za transplantaciju pronašao donora.

“Odmah sam znao”, rekao je. “Bio sam uzrujan. Bio sam u šoku. Pogledao sam svoju ženu i pomislio: ‘Šališ li se sa mnom?‘”

Video koji je Delayne Ivanowski objavila o trenutku kada je ušla u tatinu sobu postao je viralan na TikToku, prikupivši više od dva milijuna pregleda.

@news.com.au

He kept telling her no, so she did it anyway without him knowing ❤️ #organdonor #viral #fyp #foryou

♬ suara asli – sadvibes🥀 – Sadvibes🥀

Izvor: Slobodna Dalmacija

Idi na VRH
error: Content is protected !!