Upoznajte Prijepoljku Zećiru Mušović, novu golmanku Chelsea

Ima želju da bude najbolja golmanka na svijetu. “I idem tamo gdje to mogu da postanem. Chelsea ima top uslove i drago mi je da ću tamo ići. Bilo je i drugih klubova iz Španije, Francuske, ali poslije svega ovoga drago mi je da je to Chelsea. Ulažem dosta truda u trening”, rekla je Mušović

Zećira Mušović početkom naredne godine seli u London. Razlog je potpis dvoipogodišnjeg ugovora sa engleskim timom Chelseajom.

Zećira je prošla sve omladinske selekcije Švedske, 2018. godine je debitovala za A žensku reprezentaciju ove zemlje. Branila je za FC Rosengard, ali će od naredne godine nositi boje londonskog giganta.

Ona je u razgovoru za N1 kazala da joj se ova godina, uz sva dešavanja, dobro završila. U “Novom danu” na N1 je rekla da je Chelsea za nju zainteresovan već četiri godine, ali za taj interes nije znala. Klub je pratio, javio joj se i ponudio i ugovor.

“Nisam znala za interes. Javili su mi se. Chelsea je top klub, dosta mi je drago što su zainteresovani baš za mene. Poslije Nove godine bih trebala da se selim u London, zbog ove situacije. Vidjećemo”, rekla je Mušović.

Ona je pojasnila da ju je Chelsea stavio na skauting listu nakon što je sa, sada već bivšim timom, igrala protiv njih u prijateljskoj utakmici.

Ima želju da bude najbolja golmanica svijeta.

“I idem tamo gdje to mogu da postanem. Chelsea ima top uslove i drago mi je da ću tamo ići. Bilo je i drugih klubova iz Španije, Francuske, ali poslije svega ovoga drago mi je da je to Chelsea. Ulažem dosta truda u trening”, rekla je Mušović.

Mušović je rekla da ženski fudbal bilježi sve značajniji napredak u svijetu, dosta se ulaže u njega, pogotovo u Švedskoj.

“To je top nacija u ženskom fudbalu, ali Engleska, Španija, Francuska sve se više vide”, rekla je Zećira Mušović.

Kazala je i da prati rezultate najuspješnijeg bh kolektiva SFK 2000 i da ima nekoliko drugarica tamo.

“Dobro igraju, bile su blizu prolaska dalje u Ligu šampiona. Najbitnije je da imaju uslove za fudbal”, kazala je Mušović.

Prema njenom mišljenju, golman je onaj dio tima koji najbolje komunicira sa igračima i koji su u polju.

“Golman koji spriječi da lopta dođe do gola je najbolji. Volim da budem dio igre, da dobro sarađujem sa bekovima, sa timom. Mislim da sam dobar golman mislim da ću se u Chelseau odvesti na viši nivo”, rekla je.

Zećira je za N1 dodala da joj je brat Huso najveći uzor u svemu, i u školi i u fudbalu. Od svjetskih imena izdvojila je Manuela Neuera i Hope Solo.

Njena porodica je iz Prijepolja, a nerijetko ističe da je ponosna na svoje balkanske korijene.

Foto: Facebook- Chelsea Football Club Women

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!