Ibrahimović: Dijaspora zainteresovana da rekonstruiše i proširi kapacitete Doma zdravlja u Rožajama

Naša dijaspora je obezbijedila medicinsku pomoć, donirala nekoliko medicinskih vozila. I ne žele da stanu na tome. Samoinicijativno su se okupili i žele da, u saradnji sa Vladom, sa resornim ministarstvom, rekonstruišu i prošire kapacitete Doma zdravlja u Rožajama, kazao je Ibrahimović

Dom zdravlja u Rožajama (Foto: Printscreen/RTR)

Crnogorska dijaspora zainteresovana je da, u saradnji sa Vladom i resornim ministarstvom, rekonstruišu i prošire kapacitete Doma zdravlja u Rožajama, saopštio je poslanik Bošnjačke stranke (BS) Ervin Ibrahimović.

On je, kako je saopšteno, upitao ministra zdravlja u parlamentu Kenana Hrapovića da li taj resor prihvata doniranje sredstava od dijaspore i zainteresovanih građana za rekonstrukciju i proširenje prostornih kapaciteta Doma zdravlja u Rožajama i da li će finansijski podržati ovaj projekat.

“Naša dijaspora je obezbijedila medicinsku pomoć, donirala nekoliko medicinskih vozila. I ne žele da stanu na tome. Samoinicijativno su se okupili i žele da, u saradnji sa Vladom, sa resornim ministarstvom, rekonstruišu i prošire kapacitete Doma zdravlja u Rožajama”, kazao je Ibrahimović.

Prema njegovim riječima, pandemija COVID-19 pokazala kvalitet crnogorskog zdravstvenog sistema, ali isto tako i nedostatke.

„Zdravlje građana, kao najveća vrijednost našeg društva, kao i njegova zaštita, obavezuje svako društvo pa i naše na konstantno jačanje kapaciteta zdravstvenog sistema naše države“, poručio je Ibrahimović.

On je podsjetio ministra sa kakvim problemima se svakodnevno susreću građani Rožaja, a posebno oni sa ruralnih područja, koji moraju i za najmanju intervenciju da putuju i do 70 kilometara.

“Zato naša dijaspora smatra da njihov grad Rožaje zaslužuje moderniji, prostorno veći, kadrovski pojačan i bolje opremljen zdravstveni centar”, rekao je Ibrahimović.

On je poručio da je postalo i normalno da, kada je najteže ljudima u nevolji, zavičaju ili domovini, crnogorska dijaspora bude prva na braniku odbrane.

Ibrahimović je, prenose “Vijesti” pisanje agencije Mina, prihvatio poziv Hrapovića da poslanici BS-a pripreme susret predstavnika dijaspore i Ministarstva zdravlja.

On je rekao da je dijaspora primjer koji treba da sve uči da, kada je nekom potrebna pomoć, ne treba da okuplja nacionalna, vjerska ili politička pripadnost, već jedino humanost.

Hrapović je podsjetio da je u prethodnom periodu u renoviranje Doma zdravlja u Rožajama uloženo oko 500 hiljada eura.

On kazao da je Dom zdravlja u Rožajama dobro opremljen, ali da prihvata inicijativu Ibrahimovića.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!