Hemiias i Hilal otvaraju humani butik: Besplatna garderoba, obuća i školski pribor za sve kojima je potrebno

„Donacije stižu sa svih strana, pa smo odlučili da otvorimo butik koji će raditi svake subote od 10 do 13 časova. Na taj način ćemo omogućiti svim ugroženim porodicama koje imamo u našoj bazi podataka, ali i onima koje nismo registrovali, da dođu i uzmu sve sto im treba. Istovremeno, u butik će moći da dođu svi koji žele da doniraju novu i polovnu odjeću i opremu. U Hilalu imamo volonterku koja je već dvije – tri godine zadužena za sortiranje robe, tako da će svi koji dođu dobijati kvalitetnu robu“, kazao je Erović

Fondacija Hemiias i Humanitarni fond Hilal otvoriće u Bijelom Polju humani butik, u kojem će novu i polovnu garderobu, obuću, opremu i odjeću za bebe, školski pribor, sredstva za higijenu… moći da dobiju svi koji su u stanju socijalne potrebe.

Uvijek spremni da pomognu: Aktivisti Hilala sa Hajrizom Brčvakom

Kako je pojasnio Nusret Erović iz Hilala, duži period u saradnji sa Hemiiasom dijelili su ugroženim porodicama u Bijelom Polju, Beranama, Pljevljima, Petnjici i Podgorici garderobu.

„Donacije stižu sa svih strana, pa smo odlučili da otvorimo butik koji će raditi svake subote od 10 do 13 časova. Na taj način ćemo omogućiti svim ugroženim porodicama koje imamo u našoj bazi podataka, ali i onima koje nismo registrovali, da dođu i uzmu sve sto im treba. Istovremeno, u butik će moći da dođu svi koji žele da doniraju novu i polovnu odjeću i opremu. U Hilalu imamo volonterku koja je već dvije – tri godine zadužena za sortiranje robe, tako da će svi koji dođu dobijati kvalitetnu robu“, kazao je Erović za Portal Revije Fokus.

On je pojasnio da na ovom projektu rade isključivo volonteri.

„Već 70% kapaciteta butika je popunjeno i nadamo se da ćemo već prekosjutra, 17. jula, moći da počnemo sa radom. Butik se nalazi u Ulici Treće sandžacke brigade, preko puta stovarišta Gušmirović“, kazao je Erović i dodao da Hemiias i Hilal dugo vremena pomažu 400 porodica iz ovih pet gradova.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!