Nova.rs: Hodajuća sramota zvana Milorad Dodik

Nijedan predlog gradonačelnika neće biti podržan, taman da je Ajnštajn. Prekinućemo sve investicije sa republičkog nivoa dok ne vidimo kako će se grad politički razvijati, poručio je Dodik

Milorad Dodik (Foto: Printscreen)

Nakon što je izgubio na lokalnim izborima u Banjaluci, Milorad Dodik je krenuo u osvetnički pohod prijeteći građanima, partnerima, novom gradonačelniku Drašku Stanivukoviću.

Njegova sramotna najava da će uskratiti finansijsku podršku sa nivoa Republike Srpske, odjeknula je u regionu. Plan B koji Dodikov Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) sprema je obezvlašćivanje funkcije gradonačelnika, kako bi sva vlast bila koncentrisana u gradskoj skupštini koju kontroliše.

“Nijedan predlog gradonačelnika neće biti podržan, taman da je Ajnštajn. Prekinućemo sve investicije sa republičkog nivoa dok ne vidimo kako će se grad politički razvijati”, poručio je Dodik.

Dodik je dan nakon poraza na izborima zaprijetio da će zaustaviti sve investicije u Banjaluku i subvencije gradskog grijanja. Rekao je da nikad neće oprostiti onima koji su ovo uradili gradonačelniku Igoru Radojičiću, piše Nova.rs.

“On (gradonačelnik) ima svoje nadležnosti, predstavlja grad, neka se šepuri, radi… Da vidimo kako će finasirati gradsko grijanje koje smo mi subvencionisali svake godine. Zašto bi onda to republika radila, imamo mi druge opštine gdje treba pomoć da se greje”, rekao je Dodik.

“Ovo je velika greška onih koji su smatrali da imaju pravo, i ja im neću opstostiti ovo što su uradili Igoru. Ovo je moj lični stav, imam pravo na to. Ući ću na svako biračko mjesto i vidjeću, gdje je god dobio gradonačelnik, neka ide, pa nek’ rješava, mi nećemo više rješavati. Demokratija, šta ćeš”, poručio je vidno iznervirani Dodik.

Stanivuković je Dodikove izjave protumačio kao manifestaciju straha i dodao da se neće baviti političkom odmazdom.

Opozicija jeste dobila gradonačelnike Banjaluka i Bijeljine, ali skupštinsku većinu i raspolaganje novcem imaće SNSD. Sada ostaje da se vidi da li će Dodik svoje prijetnje sprovesti u djelo.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!