Dragan Bursać o komentarima nakon sahrane Donne Ares: Pišu emotivni bogalji, zarobljeni u religijskoj dogmi

Izrevoltiran ponašanjem, kako ih je nazvao, “emotivnih bogalja”, kolumnista Dragan Bursać je na portalu 6yka.com objavio kolumnu Zagrobni život Done Ares, u kojoj se osvrnuo na sramotne komentare “neostvarenih, zloukih, poremećenih sinova i kćeri Božjih”

Foto: Facebook

Nakon sahrane Donne Ares, koja se godinama lavovski borila sa kancerom, na društvenim mrežama su se pojavili brojni komentari onih kojima je, izgleda, bitnije to što “nije bila dženaza”, “što je bila ateista”, nego što je jedan mladi život ugašen.

Izrevoltiran ponašanjem, kako ih je nazvao, “emotivnih bogalja”, kolumnista Dragan Bursać je na portalu 6yka.com objavio kolumnu Zagrobni život Done Ares, u kojoj se osvrnuo na sramotne komentare “neostvarenih, zloukih, poremećenih sinova i kćeri Božjih”.

“Zagrobni život Donne Ares najbolje nam svjedoči tome. Sav njen rad, sva njena egzistencija na ovome svijetu postaju ništavne u očima sociopata, naspram efemerne činjenice da ista Donna nije bila zagovorni protokolarne religioznosti i pratećih običaja. I društvene mreže u punom sjaju svoga blata mogu poslužiti kao odličan lakmus papir, koji zorno pokazuje devijantne oblike ponašanja masa. Da, masa. Jer ovdje nije riječ o nekakvim pojedincima, nego o poovelikom broju ljudi, koji ne vide ništa sporno u ličnom ‘svičovanju’ emocija u momentu od ‘ljubavi’ do želje da se gori u paklu. Naravno, nema tu ni ‘e’ od emocija, ali ima slobode, fizičke i duhovne, za orgijanje tako dehumanizovanih persona”, napisao je Bursać.

Kompletnu kolumnu možete pročitati OVDJE.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!