Plav: Omladina Socijaldemokrata snimila spot povodom Dana planete Zemlje (VIDEO)

“Iako je Plav prepoznatljiv po prirodnim ljepotama, posljednjih godina se slabo vodi briga o zaštiti životne sredine i higijeni u užem gradskom jezgru. Veliki problem predstavljaju divlje deponije u gradskim i prigradskim naseljima, otpadne vode koje se slivaju u riječne tokove, a posebno je ugroženo Plavsko jezero kojem prijeti nestajanje ukoliko se ne preduzmu mjere zaštite”, saopštila je omladina SD Plava

Foto: Printscreen

Povodom Dana planete Zemlje, omladina Socijaldemokrata Plava je snimila spot kako bi ukazali na zaštitu i očuvanje životne sredine.

“Iako je Plav prepoznatljiv po prirodnim ljepotama, posljednjih godina se slabo vodi briga o zaštiti životne sredine i higijeni u užem gradskom jezgru. Veliki problem predstavljaju divlje deponije u gradskim i prigradskim naseljima, otpadne vode koje se slivaju u riječne tokove, a posebno je ugroženo Plavsko jezero kojem prijeti nestajanje ukoliko se ne preduzmu mjere zaštite. Čistoća u gradu je na niskom nivou pa svakodnevno nailazimo na prepune kontejnere i razbacano smeće, saopštila je omladina SD Plava.

Socijaldemokrate se zalažu da podizanjem svijesti kod građana o značaju životne sredine utiču na njeno očuvanje i zaštitu.

“Jedan od primarnih ciljeva spota je da zajedničkim aktivizmom doprinesemo ljepšem i zdravijem životu u Plavu. Takođe, ovo je prvi spot političkih partija u Plavu objavljen u okviru kampanje za predstojeće lokalne izbore koji će biti održani 27. maja 2018. godine”, piše u saopštenju.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!