Bosanci koji su ostvarili američki san: Aida dizajnirala avion za NASA-u, Hidajet generalni menadžer (VIDEO)

Aida je u SAD otišla kao izbjeglica kada je imala 17 godina, kao pratnja bratu, koji je tada imao 21 godinu i bio ranjen. Završila je škole i radila u NASA-i i dizajnirala avion F-35. Ova skromna djevojka je, dok je studirala, napravila i vozilo za Mars! Hidajet je u 17. godini počeo da prodaje auta. Unaprijeđen je za menadžera i tako je krenulo…

Senad Hadžifejzović je u novom izdanju emisije Face TV u Čikagu ugostio Bosanku Aidu Karamešić, svemirsku inženjerku, i Hidajeta Hitka Kadrića iz Goražda.

Oni su mladi ljudi koji su, može se slobodno reći, ostvarili američki san.

Aida je u SAD otišla kao izbjeglica kada je imala 17 godina, kao pratnja bratu, koji je tada imao 21 godinu i bio ranjen.

Završila je škole i radila u NASA-i i dizajnirala avion F-35.

Ova skromna djevojka je, dok je studirala, napravila i vozilo za Mars!

Hidajet Kadrić u razgovoru sa Senadom Hadžifejzovićem (Foto: Printscreen)

Taj i naredni posao je napustila i počela da radi sa taksama.

„Shvatila sam da za tri mjeseca radeći sa taksama mogu da zaradim koliko za godinu dana u NASA-i. Tako da radim tri mjeseca godišnje, a devet putujem po svijetu“, rekla je Karemešić, koja je svojom neposrednošću oduševila i voditelja i prisutne u sali gdje je snimana emisija.

Hidajet je u 17. godini počeo da prodaje auta.

„Onda sam dobio poziciju menadžera u jednom storu, a potom, nakon osam godina postao generalni menadžer za sva četiri stora – volksvagen, nisan, mazdu, fiat alfa romeo“, ispričao je Hidajet.

Detaljnije o ovim mladim i uspješnim Bosancima saznajte u videu.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!