Sarajlija ubijen u tuči sa migrantima, građani organizovali protest (VIDEO)

Jasmin Berović je ubijen sinoć oko 22:25 ispred jednog kafića. Kako su kazali iz policije, ubijen je nakon tuče više osoba, a za njegovo ubistvo sumnjiče se tri migranta koja su u bjekstvu

Sa protesta (Foto: Printscreen/”Avaz” video)

Nakon zločina u sarajevskom naselju Otes u kojem je život izgubio 36-godišnji Jasmin Berović, građani su izašli na ulice. Ogorčeni ovim događajem zahtijevaju hitne reakcije nadležnih – prije svega ministarstava sigurnosti BiH, policije i ostalih državnih institucija u čijoj nadležnosti je migrantska kriza.

Jasmin Berović je ubijen sinoć oko 22:25 ispred jednog kafića.

Kako su kazali iz policije, ubijen je nakon tuče više osoba, a za njegovo ubistvo sumnjiče se tri migranta koja su u bjekstvu.

U sukobu su, javljaju tamošnji mediji, povrijeđene dvije osobe.

Prijatelj nastradalog rekao je za „Avaz“ da on ne smije svoje dijete da pusti na ulicu i da je ovo posljednji alarm vlastima u BiH.

Enes Kaltak, koji je takođe došao na protest, kaže da je tužan zbog ubistva mladića i ranjavanja još jedne osobe.

“Policija ne može sama riješiti ovaj problem. Oni njih pokupe, odvezu u Prihvatni centar Ušivak, a za dva sata oni se vrate na Ilidžu. Naš narod je merhametli i pomogao im je, a oni nam ovako vražaju, kazao je Kaltak.

Dževad Poturak, zastupnik SBB-a u Skupštini Kantona Sarajevo, od sinoć je na terenu i poziva sve nadležne da reaguju.

“Možda je prilika bila u martu mjesecu, kada je bivši ministar Radončić tražio da se izmjeste, ali je gospodin Džaferović rekao “ne”. Kako mi znamo odakle su? Mi smo prepušteni sami sebi, možete zamisliti kako je ljudima u Krajini? Ja se divim tim ljudima gore”, rekao je Poturak. 

Na licu mjesta je i Saša Magazinović, zastupnik u parlamentu BiH, kao i novoizabrani načelnik Opštine Ilidža Nermin Muzur. 

Protesti su u toku…

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!