Republikanci blokirali potvrdu rezultata u Mičigenu što odlaže proglašenje Bajdenove pobjede

Demokratska guvernerka Mičigena Grečen Vitmer rekla je da su predstavnici okruga Vejn stavili stranačku politiku iznad svojih dužnosti. Ipak, rekla je da očekuje da će izborna komisija potvrditi rezultate i završiti posao

Foto: Printscreen

Republikanci u biračkom odboru u okrugu Vejn, najvećem u državi Mičigen, uspeli su da zaustave sertifikovanje rezultata, što bi privremeno moglo da zaustavi zvanično proglašenje pobjede demokrate Džoa Bajdena u toj državi.

Dosadašnji rezultati pokazuju da je Bajden oko 146.000 glasova u prednosti u odnosu na Trampa, ali je ovaj potez republikanaca, kojim se odlaže proglašenje Bajdenove pobjede, poen za aktuelnog predsjednika.

Monika Palmer, republikanska predstavnica u biračkom odboru okruga Vejn, rekla je da su kod nekih glasova pristiglih poštom u pojedinim delovima Detroita uočene nepravilnosti, dok je demokrata Džonatan Kinlok ocijenio da je “bezobzirno i neodgovorno” ne potvrditi rezultate izbora.

Birački odbor se sastao pošto je sudija odbacio tužbu republikanaca i Trampovih saveznika u kojoj su tvrdili da je bilo nepravilnosti u brojanju glasova poštom, jer nisu pronađeni dokazi za to.

Demokratska guvernerka Mičigena Grečen Vitmer rekla je da su predstavnici okruga Vejn stavili stranačku politiku iznad svojih dužnosti. Ipak, rekla je da očekuje da će izborna komisija potvrditi rezultate i završiti posao.

Advokatica Trampove kampanje Džena Elis smatra da je ovo “velika pobjeda” za predsjednika i kaže da bi ovo moglo da otvori put republikancima koji su na vlasti u saveznim državama da izaberu elektore, ako izborne komisije ne potvrde rezultate.

Ipak, malo je vjerovatno da će se takav scenario, suprotan volji glasača, dogoditi u Mičigenu, jer republikanci u drugim odborima nisu iskazali interesovanje za to, piše Glas Amerike.

Trampova kampanja je do sada podnijela šest tužbi u Mičigenu, ali za sada nisu pronađeni dokazi za neregularnosti na izborima.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!