Odbor IZ&KC Plav–Gusinje u Njujorku: Kupljena kuća pored Bošnjačkog islamskog i kulturnog centra na Richmond Hillu

Cijena kuće je 1 milion i 400 hiljada dolara.  Donacije se mogu uplatiti svakim danom od 1 PM do 7 PM u Bošnjačkom islamskom i kulturnom centru na Richmond Hillu i u Ali-pašinoj džamiji u Astoriji

Odbor Islamske zajednice i kulturnog centra Plav–Gusinje u Njujorku obavijestio je javnost da je kupljena kuća koja se nalazi pored Bošnjačkog islamskog i kulturnog centra na Richmond Hillu.

Kako su naveli u saopštenju, cijena kuće je 1 milion i 400 hiljada dolara.

“Navedenu sumu trebamo prikupiti do maja mjeseca ove godine. Ovo je prilično velika suma novca i potrebno je da svi damo svoj maksimum i doniramo! Allah dž.š. kaže u Kur’anu: ‘A šta god vi udijelite, On će to nadoknaditi, On najbolje opskrbljuje’. Činom vakufljenja jačamo naš džemat i Islamsku zajednicu. Udjeljivanjem imetka ne umanjujemo vrijednost onog što smo stekli, naprotiv, vakufom taj imetak progresivno uvećavamo, udahnjujemo mu poseban berićet i kao rezultat svoj imetak činimo još većim, plodonosnijim i trajnijim! Imajući u vidu činjenicu da je vakuf trajno dobro, svjesni da uvakufljenjem vlastitog imetka svaki čovjek pored ovosvjetske ima i Ahiretsku nagradu, pozivamo sve vas da uvakufite dio vašeg imetka!”, navodi se u saopštenju.

 Donacije se mogu uplatiti svakim danom od 1 PM do 7 PM u Bošnjačkom islamskom i kulturnom centru na Richmond Hillu i u Ali-pašinoj džamiji u Astoriji.

“Takođe, vašu donaciju možete uručiti bilo kojem odborniku Islamske zajednice. Isto tako, radimo na tome da vaše donacije možete izvršiti digitalnom transakcijom, direktno na bankovni račun Islamske zajednice. Kao što vam je poznato, naša Islamska Zajednica je neprofitna organizacija a time i ‘tax deductible’, tako da se svaka donacija može prijaviti kod obračuna godišnje ‘taxe’. 

Donirajte u ime Allaha Uzvišenog! Molimo Allaha da vas nagradi i ukabuli vaše donacije!”, navodi se u saopšenju Odbora Islamske zajednice i kulturnog centra Plav–Gusinje u Njujorku.

Idi na VRH
error: Content is protected !!