Spajić najavio ostavku ako prosječna plata u Crnoj Gori ne bude hiljadu eura

Premijer je kazao da je njegova vlada u prvih sto dana sačuvala ugled i stabilnost finansijskog sistema i ekonomije Crne Gore. Odgovarajući na kritike da obećanje želi ispuniti ukidanjem penzionog fonda on je ustvrdio da će taj fond nastaviti postojati

Ispišite gdje god hoćete, zabilježite kamerama obećanje, apsolutno ću podnijeti ostavku ako za godinu prosječna plaća u Crnoj Gori ne bude hiljadu eura, a minimalna 700, rekao je subotu crnogorski premijer Milojko Spajić na konferenciji za novinare povodom sto dana njegove vlade.

To je predizborno obećanje Spajićevog populističkog Pokreta Evropa sad koje ga je sredinom prošle godine dovelo do pobjede na parlamentarnim izborima.

Spajić je rekao da je njegova vlada u prvih sto dana sačuvala ugled i stabilnost finansijskog sistema i ekonomije Crne Gore.

“Sve što je obećano, bit će ispunjeno do zadnjeg”, istakao je crnogorski premijer, prenijela je Hina.

Odgovarajući na kritike da obećanje želi ispuniti ukidanjem penzionog fonda on je ustvrdio da će taj fond nastaviti postojati.

“Fond PIO nikada neće biti ukinut, kao što nije ukinut ni fond zdravstva. On postoji i ima rekordni proračun. Dvije godine su ljudi pričali da se zdravstvo urušava, da nećemo imati bolnice, svi smo bili svjedoci te priče. Sada imamo pola milijarde u budžetu za zdravstvo”, rekao je Spajić.

Spajić je, dok je bio ministar finansija u vladi Zdravka Krivokapića, osmislio projekat Evropa sad, kojim je minimalna plaća u Crnoj Gori, u januaru 2022. godine povećana sa 222 na 450 eura, prenosi Al Jazzera Balkans. 

Idi na VRH
error: Content is protected !!