Gusinje: Preduzeće “Komunalne djelatnosti” dobilo kamion za odvoz čvrstog otpada

Vrijednost vozila je 63.950 eura

Foto: Opština Gusinje

Preduzeće “Komunalne djelatnosti” Gusinje dobilo je specijalizovani kamion za odvoz čvrstog otpada, u sklopu projekta “Uvođenje održivog upravljanja otpadom – BinS”, koji finansira Evropska unija u okviru Programa prekogranične saradnje Srbija – Crna Gora 2014-2020.

Vrijednost vozila je 63.950 eura.

Svečanoj primopredaji prisustvovali su predsjednica Opštine Gusinje Anela Čekić, članovi projektnog tima mr Huso Brdakić i Semih Redžepagić i direktor doo “Komunalne djelatnosti” Gusinje, Demir Bajrović.

Foto: Opština Gusinje

“Realizacijom niza aktivnosti projekat će dati doprinos zaštiti životne sredine u prekograničnom području kroz jačanje sistema upravljanja čvrstim otpadom. Konkretni benefiti za ove dvije opštine, kao i za njihova komunalna preduzeća, se ogledaju u nabavci po jednog specijalizovnog kamiona za sakupljanje čvrstog otpada i 80 kontejnera koji će umnogome doprinijeti unapređenju stanja komunalne infrastrukture. Nakon realizacije projekta očekuje se povećano interesovanje građana za selektivno odlaganje otpada, kao i unapređenje sistema prikupljanja otpada u opštinama Gusinje i “Sjenica”, saopšteno je iz Opštine Gusinje.

Foto: Opština Gusinje

Projekat zajednički sprovode Opština Gusinje, kao vodeći partner, i JKP “Vrela” iz Sjenice. Planirano je da se realizuje u periodu od 18 mjeseci na teritoriji opština Gusinje i Sjenica.

Ukupna vrijednost projekta je više od 232 hiljade eura, od čega je doprinos Evropske unije 197 hiljada eura, dok će preostali dio sredstava finansirati lokalne samouprave.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!