Vujičić: Kurti da poboljša status Crnogoraca na Kosovu

“I nakon 13 godina od prvog zahtjeva za rješavanje našeg formalno pravnog položaja mi i dalje živimo između deklarativnog “za” od strane najviših kosovskih zvaničnika i političke stvarnosti koja neumoljivo ukazuje da su svi raniji pa i sadašnji premijer Kosova zarobljeni u kandžama Srpske liste i Aleksandra Vučića”, kazao je Vujičić

“Iako će se uskoro navršiti pet mjeseci od formiranja kosovske Vlade na čijem je čelu Albin Kurti, nema naznaka ni konkretnih koraka koji bi nam dali nadu da će se bilo šta nabolje promijeniti u odnosu prema Crnogorcima i našem neprimjereno teškom položaju na Kosovu”, kazao je predsjednik tog udruženja Slobodan Vujičić.

On je, prenosi Portal Analitika, podsjetio da Crnogorci na Kosovu i dalje nijesu integrisani.

“I nakon 13 godina od prvog zahtjeva za rješavanje našeg formalno pravnog položaja mi i dalje živimo između deklarativnog “za” od strane najviših kosovskih zvaničnika i političke stvarnosti koja neumoljivo ukazuje da su svi raniji pa i sadašnji premijer Kosova zarobljeni u kandžama Srpske liste i Aleksandra Vučića. Da je drugačije, zvanična Priština bi još 2016. godine započela sa punom implementacijom usvojene strategije za afirmaciju i integraciju crnogorske zajednice i do sada riješila naše ustavno priznanje. Na premijeru Kurtiju je da nas demantuje ili svojim nečinjenjem potvrdi da smo u pravu. Trećeg puta nema”, poručio je Vujičić.

Foto: Slobodan Vujičić (Printscreen)

 

Komentari

Daj prvi komentar na ovu priču

Ostavi odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Idi na VRH
error: Content is protected !!