Istraga koja je potresla italijanski fudbal: Pronađen tajni dokument Ronalda i Juventusa vrijedan 20 miliona eura

Torinski tužilac vjeruje da isplata koju su dvije strane dogovorile nije redovno registrovana u Juventusovom finansijskom izvještaju. La Stampa je u ponedjeljak izvijestila da je napadač Manchester Uniteda zamoljen da pojasni svoj stav, ali je odbio da razgovara s torinskim tužiocem

Kako prenosi italijanska “La Gazzetta Dello Sport”, istražitelji su pronašli “tajni dokument” koji su potpisali Juventus i Cristiano Ronaldo u kojem je klub obećao njihovom bivšem napadaču 20 miliona eura uprkos najavama korekcija plata tokom vrhunca pandemije COVID-a.

Juventus se sada našao pod istragom zbog lažnog računovodstva i lažne komunikacije s tržištem. Fudbalski gigant je osumnjičen da je krivotvorio svoje račune za 2019, 2020. i 2021. godinu, a 16 njihovih direktora i šefova, uključujući predsjednika Andrea Agnellija i potpredsjednika Pavela Nedveda, su pod istragom, što je potvrdio tužilac u Torinu u ponedjeljak.

Ovo nije sve jer istražitelji pokušavaju da dokažu da igrači Juvea nisu samo tako odustali od četiri mjesečne plate tokom pandemije virusa COVID u martu 2020. nego su ipak primali isplate tri mjeseca nakon potpisivanja privatnih dokumenata s Juventusom.

Referenca na “čuveni dokument koji teoretski ne bi trebao da postoji” pojavila se iz prisluškivanja direktora Juventusa prošlog januara, a prema Gazzetti, istražitelji su sada pronašli dokument koji su potpisali Ronaldo i klub.

Prema izvještaju, Juventus je Ronaldu obećao da plati 19,9 miliona eura čak i ako napusti klub. Torinski tužilac vjeruje da isplata koju su dvije strane dogovorile nije redovno registrovana u Juventusovom finansijskom izvještaju. La Stampa je u ponedjeljak izvijestila da je napadač Manchester Uniteda zamoljen da pojasni svoj stav, ali je odbio da razgovara s torinskim tužiocem.

Juventus je ranije ove godine oslobođen optužbi od “Sporting Justicea” i pojasnio u svojoj izjavi u utorak da su “o smanjenju plata u martu 2020. pregovaralo nakon što su se takmičenja nastavila i stadioni ponovno otvorili”.

Foto: Printscreen

Idi na VRH
error: Content is protected !!