Crnogorski kulturni centar iz Lovćenca daje punu i bezrezervnu podršku Fakultetu za crnogorski jezik i književnost

U sklopu Crnogorskog kulturnog centra, jedinog u Srbiji, je smještena i Crnogorska biblioteka i čitaonica sa knjižnim fondom od blizu 10.000 naslova među kojima i svi naslovi iz bogate izdavačke produkcije FCJK. Ova biblioteka predstavlja jedinstvenu instituciju crnogorske kulture u cjelokupnoj crnogorskoj dijaspori

Crnogorski kulturni centar iz Lovćenca daje punu i bezrezervnu podršku Fakultetu za crnogorski jezik i književnost (FCJK), dekanu Adnanu Čirgiću, nastavnom i nenastavnom osoblju i studentima.

U sklopu Crnogorskog kulturnog centra, jedinog u Srbiji, je smještena i Crnogorska biblioteka i čitaonica sa knjižnim fondom od blizu 10.000 naslova među kojima i svi naslovi iz bogate izdavačke produkcije FCJK. Ova biblioteka predstavlja jedinstvenu instituciju crnogorske kulture u cjelokupnoj crnogorskoj dijaspori.

“U Crnogorskom kulturnom centru održava se i tradicionalna Pokrajinska smotra recitatora na crnogorskom jeziku učenika osnovnih i srednjih škola sa teritorije Vojvodine. To je jedina zvanična manifestacija u prosvjetnom sistemu Srbije na crnogorskom jeziku i sa zahvalnošću podśećamo na pomoć i podršku koju od samog početka imamo od FCJK. U sklopu Crnogorskog kulturnog centra djeluju i vodeće organizacije u očuvanju i prezentovanju crnogorske tradicionalne i savreme kulture u Republici Srbiji, Udruženje Crnogoraca Srbije ‘Krstaš’ i Crnogorsko kulturno prosvjetno društvo ‘Princeza Ksenija’”, piše u saopštenju.

„Jezik je živa snaga sa kojom je vezana ne samo kultura, nego i samo postojanje jednog naroda“ – Ivo Andrić

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!