Došla iz Jugoslavije bez ičega, danas nadgleda američki finansijski sistem

Za šeficu FDIC-a imenovana je u junu prošle godine, na predlog američkog predsjednika Donalda Trumpa… Interesantna je činjenica da je njena porodica ostala bez svoje štednje u bankama u bivšoj SFRJ, a da ona danas nadgleda upravo američki bankarski sistem

Elena McWilliams danas je finansijski regulator u Sjedinjenim Američkim Državama, odnosno direktorica Federalne korporacije za osiguranje depozita (FDIC).

Riječ je o agenciji koju je osnovao američki Kongres sa ciljem očuvanja stabilnosti i povjerenja u državni finansijski sistem.

Kako piše CNN Business, ona je u SAD došla iz bivše Jugoslavije ranih ‘90-ih, kada je imala 18 godina, sa samo 500 dolara u džepu, koje su njeni roditelji morali da posude.

Tada nisu imali posao, niti bilo kakvu imovinu.  

No, ona je uspjela da se uklopi u američko društvo i dospije na tako visoku poziciju.

Za šeficu FDIC-a imenovana je u junu prošle godine, na predlog američkog predsjednika Donalda Trumpa…

Interesantna je činjenica da je njena porodica ostala bez svoje štednje u bankama u bivšoj SFRJ, a da ona danas nadgleda upravo američki bankarski sistem.

“Njena porodica je bila žrtva propasti bankarskog sustava u Jugoslaviji, dok je zemlja nestajala u ratu”, piše CNN Business.

Ona je pojasnila da njen otac nije mogao podići svoju životnu ušteđevinu iz banke u Beogradu usljed propasti bankarskog sistema.

Za razliku od SAD, banke u Jugoslaviji tada nisu imale osiguranje depozita, navodi američka mreža, prenosi manager.ba.

Foto: Face.ba

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

PODRZITE FOKUS

Sada svojim donacijama možete podržati rad našeg portala. Pomozite da ostane trajno svjedočanstvo o našim iseljenicima i njihovim aktivnostima

This will close in 20 seconds

error: Content is protected !!