Jauković se pismom oprostio od porodice

U podužem pismu Dalibor Jauković, između ostalog, moli porodicu i rođake da “mu oproste zbog onoga što će uraditi” i opisuje svoje lične i političke stavove

Foto: Facebook

Pretres stana Dalibora Jaukovića, koji je bacio bombu u dvorište Ambasade SAD u Podgorici, a potom izvršio samoubistvo, donio je pomak u istrazi – pretresom ličnih stvari pronađene su bilješke na šest strana, ispisane rukopisom, piše “Pobjeda”.

U podužem pismu Dalibor Jauković, između ostalog, moli porodicu i rođake da “mu oproste zbog onoga što će uraditi” i opisuje svoje lične i političke stavove.

U prvim reakcijama istražitelji smatraju da je riječ o svojevrsnoj oporuci, oproštajnom pismu koje uobičavaju da ostave ljudi spremni da sebi oduzmu život, prenosi rtcg.me.

Pismo će vještačiti forenzičari, ali će ga detaljno analizirati i profajleri: ukoliko se pokaže autentičnim, biće to jasan trag istražiteljima.

Foto: Printscreen/TV Vijesti

Intenzivna i fokusirana istraga već daje prve rezultate: osim oproštajnog pisma rekonstruisano je kretanje i ponašanje Dalibora Jaukovića neposredno prije napada.

Kako “Pobjeda” saznaje, Jauković se kretao iz pravca Sportskog centra prema raskrsnici, kod semafora je prešao pješački prelaz Ulice Ivana Milutinovića, potom Bulevar revolucije i stupio na trotoar kod ograde dvorišta Ambasade, odakle je bacio bombu.

Prešao je potom Ulicu Džona Džeksona i na zemljanom terenu preko ulice aktivirao drugu bombu.

Detaljnom pretragom terena nijesu nađeni zatvarači ručnih bombi, što istražitelje navodi na zaključak da je Jauković u džepovima jakne rukama držao bombe spremne za aktiviranje. Prema saznanjima “Pobjede”, nadzorne kamere postavljene kod Ambasade SAD mogle su da snime bacanje prve bombe i istraga će precizno utvrditi da li je zatvarač bombe bio ranije izvađen.

Zvanične podatke nije moguće u interesu istrage dobiti, ali stručnjaci koje je “Pobjeda” kontaktirala smatraju da je opseg nadzornih kamera takav da se nije mogao snimiti sam čin aktiviranja druge naprave.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!