Nije imao dosije, utvrđuje se motiv napada: Policija i FBI provjeravaju da li je Jauković djelovao sam (VIDEO)

omoćnik direktora policije Enes Baković je rekao da policija, u saradnji s američkom agencijom FBI, provjerava naloge na društvenim mrežama koje je koristio Jauković. Upitan da li je napadač bio sam, Baković je kazao da u cilju zaštite istrage ne može davati te podatke

Sa konferencije za novinare (Foto: Printscreen)

Policija je potvrdila da je Dalibor Jauković sinoć poslije ponoći bacio bombu na Ambasadu SAD u Podgorici, a nakon toga izvršio samoubistvo. Na konferenciji za novinare iz Uprave policije su kazali da Jauković nije bio evidentiran kao izvršilac bilo kog krivičnog djela.

Pomoćnik direktora policije Enes Baković je rekao da policija, u saradnji s američkom agencijom FBI, provjerava naloge na društvenim mrežama koje je koristio Jauković.

“O tome da li je imalo saradnike, preduzimaju mjere i radnje kako bi se to utvrdilo”, naveo je Baković, prenosi rtcg.me.

Upitan da li je napadač bio sam, Baković je kazao da u cilju zaštite istrage ne može davati te podatke.

Baković je kazao da je brzom i efikasnom akcijom policije i tužilaštva utvrđen identitet osobe za koju se sumnja da je aktivriala eksplozivnu napravu M-75.

“Radi se od D. J. iz Podgorice, državljaninu Crne Gore, rođenom 1976. u Kraljevu, koje nije imao ranija krivična djela. Identifikacija je urađena DNK analizom”, naveo je Baković.

Državni tužilac Lepa Medenica kazala je da je dežurna tužiteljka izašla na lice mjesta i izvršila uviđaj, odmah po saznanju događaja.

“Tada je izdata naredba za obdukciju tijela stradalog. Utvrđen je identitet lica koja je bacilo eksplozivnu napravu u dvorište”, navela je Medenica.

Foto: Printscreen/TV Vijesti

Tužilaštvo i policija, kako je rekla, preduzimaju sve mjere i radnje kako bi otkrili motiv napada.

Medenica je kazala da do sada nije utvrđeno da se radilo o terorizmu.

Na pitanje novinara da li je riječ o samoubistvu, ili je druga bomba eksplodirala u toku krivičnog djela, Medenica je rekla da preliminarni nalaz pokazuje da se radi o samoubistvu.

Pomoćnik direktora Uprave policije za Sektor za obezbjeđenje ličnosti i objekta Dragan Blagojević kazao je da policija garantuje bezbjednost svih zaposlenih u Ambasadi SAD-a.

Blagojević je kazao da je napadač najvjerovatnije bombu u dvorište ambasade bacio pet-šest metara od ograde.

Na Facebook profilu Jaukovića objavljeno je da je on bivši vojnik koji je odlikovan medaljom za zasluge u domenu odbrane i bezbjednosti u SRJ.

Na profilu je objavio i Povelju o odlikovanju sa potpisom Slobodana Miloševića.

Sudeći po objavama na Fejsbuku, bio je protivnik ulaska Crne Gore u NATO.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!