George i Amal Clooney, Oprah Winfrey, Steven Spielberg i Jeffrey Katzenberg doniraju po 500.000 dolara za “Marš protiv oružja”

“Naša porodica biće pristuna 24. marta uz ovu nevjerovatnu generaciju mladih iz čitave zemlje, i u ime naše dece dajemo 500.000 dolara kako bismo pomogli finansiranje tog događaja. Od ovoga zavisi život naše djece”, rekao je Kluni u saopštenju

Foto: Printscreen

George i Amal Clooney, Oprah Winfrey, Steven Spielberg i Jeffrey Katzenberg doniraće po 500.000 dolara za “Marš protiv oružja”, koji će u Vašingtonu biti održan 24. marta, u znak podrške kontroli oružja nakon pucnjave prošle sedmice u srednjoj školi u Floridi, kada je poginulo 17 osoba.

Clooney i njegova supruga, advokat za ljudska prava Amal Clooney, prvi su koji su donirali novac, a rekli su i da će marširati zajedno sa studentima na mitingu.

“Naša porodica biće pristuna 24. marta uz ovu nevjerovatnu generaciju mladih iz čitave zemlje, i u ime naše dece dajemo 500.000 dolara kako bismo pomogli finansiranje tog događaja. Od ovoga zavisi život naše djece”, rekao je Kluni u saopštenju.

Pridružila se i Oprah Winfrey.

“Pridružujem vam se i pokloniću 500.000 dolara”. Za naše živote”, napisala je Winfrey, prenosi voanews.com.

Spielberg i Katzenberg su, u izjavi putem e-pošte, rekli:

“Mladi studenti na Floridi i širom zemlje već pokazuju svoje liderstvo, povjerenje i zrelost”.

Nije jasno da li će oni i Winfrey prisustvovati maršu.

Marš je jedan od nekoliko mitinga koje organizuju studenti širom zemlje u cilju podrške jačim zakonima o oružju, izazivajući političare za koje kažu da nisu uspjeli da ih zaštite.

Podršku učenicima pružile su i brojne druge javne ličnosti – Justin Bieber, Lady Gaga i Cher.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!