URA: Đukanoviću su presudili birači u već nekoliko izbornih ciklusa, a sudovi i istorija su i dalje na čekanju

Đukanović širi netrpeljivost, proizvoljne ocjene i besmislice o ugroženosti države, URA i njen lider brinu o onome što je najveći interes države a to je beskompromisna borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, saopštio je Građanski pokret URA

Dok preko svojih angažovanih medija iz regiona Milo Đukanović širi netrpeljivost, proizvoljne ocjene i besmislice o ugroženosti države, URA i njen lider brinu o onome što je najveći interes države a to je beskompromisna borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, saopštio je Građanski pokret URA.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je za vojvođanski portal Autonomija da će crnogorskom premijeru Dritanu Abazoviću “suditi birači, sudovi i istorija” ukoliko bude vodio politiku koja je protiv interesa Crne Gore.

“Predsjedniku države Milu Đukanoviću presudili su birači u već nekoliko izbornih ciklusa, a sudovi i istorija su i dalje na čekanju”, kazali su iz GP URA, prenosi rtcg.me.

Rekli su da su upravo Đukanović i njemu slični političari ti koji najviše koče evropski put Crne Gore ali i cijelog regiona, “zaraženi virusom prošlosti, paranojom i ličnim frustracijama sa kojima u čeljustima nacionalizma, korupcije i kriminala drže cijeli region već decenijama”.

“Samo oni sa sopstvenom krizom identiteta (poput Đukanovića) koji su promijenili stotinu ideologija imaju potrebu da ističu takve teme u prvi plan. Otuda ne čude ocjene Đukanovića koji u Dritanu Abazoviću vidi smetnju za takav sistem vrijednosti i takav društveni kontekst”, poručuju iz GP URA, prenosi rtcg.me.

Uprkos pomenutom diskursu, kako su dodali, koji kako vidimo zdušno i dalje njeguje predsjednik države, hraneći njime aveti prošlosti, većinska Crna Gora je zagledana u budućnost a ona je evropska.

“Budućnost lišenu konstantnom vraćanju u prošlost zbog koje cijeli region decenijama tapka u mjestu zaostajući za EU”, zaključuje se u reagovanju.

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!