Vlada Crne Gore: Najoštrije osuđujemo napad na Ambasadu SAD

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i direktor Uprave policije Slavko Stojanović obišli su danas prije podne lice mjesta i posjetili Ambasadu SAD

Foto: Ambasada SAD

Vlada Crne Gore najoštrije osuđuje noćašnji incident u kojem je jedno lice poginulo aktivirajući eksplozivne naprave u blizini Ambasade Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Podgorici.

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović izražava žaljenje zbog incidenta u blizini Američke ambasade u Podgorici.

“Predsjednik je uvjerenja da će se utvrditi sve okolnosti ovog incidenta i da će Crna Gora uz punu posvećenost i nadalje afirmisati bezbjednost diplomatsko konzularnih predstavništava i njihovog osoblja”, navodi se u saopštenju.

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i direktor Uprave policije Slavko Stojanović obišli su danas prije podne lice mjesta i posjetili Ambasadu SAD.

I tom prilikom, kao i u drugim kontaktima crnogorskih zvaničnika sa predstavnicima SAD izraženo je žaljenje povodom napada i solidarnost sa SAD i istaknut je čvrsti stav da ovaj događaj neće i ne može pogoršati visoki stepen bezbjednosti i sigurnosti diplomatskih predstavništava i ukupnu bezbjednosnu situaciju u Crnoj Gori.

“Nadležni organi ulažu sve napore na rasvjetljavanju ovog slučaja”, kaže se u saopštenju Vlade, prenosi Portal Analitika.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!