Rumunija: Uletio autom među radnike, poginula žena iz Niša, ima povrijeđenih (VIDEO)

Prema prvim i nezvaničnim informacijama nastradala radnica ima 29 godina i srpska je državljanka, a među povrijeđenima ima Srba, takođe, iz Niša. Srpska državljanka je u Rumuniji boravila na obuci

Vozač koji je izazvao tragediju

Jedna radnica je poginula a petoro zaposlenih je povrijeđeno jutros oko deset časova u pogonu kompanije “Leoni” u rumunskom gradu Pitešta, saznaje “Blic”.

Kako saznaje taj list, poginula radnica je iz Niša.

Prema prvim i nezvaničnim informacijama, nastradala radnica ima 29 godina i srpska je državljanka, a među povrijeđenima ima Srba, takođe iz Niša. Srpska državljanka je u Rumuniji boravila na obuci.

Kako su rekli u “Leoniju” za portal Južne vesti, stradala je I. I. (28) iz Niša, dok su povrijeđene A. R. (29) i B. G. (33), jedna teže, a jedna lakše. Povrijeđeno je još troje ljudi koji nisu državljani Srbije.

Sve se dogodilo, kako kažu u “Leoniju”, jutros oko 9:30 sati kada je vozač, koji je, prema nepotvrđenim informacijama, “driftovao” na prostoru ispred fabrike, izgubio kontrolu, probio ogradu i uletio u prostor gdje su radnici bili na pauzi.

Kako prenose rumunski mediji, 22-godišnji muškarac je takođe zaposlen u Leoniju. Mediji su prenijeli i da je automobilom upravljao Andrej-Kristijan Karamelea (22), koji je zaposlen u “Leoniju” na određeno vreme, kao i da je vozačku dozvolu dobio prije godinu i po dana.

Rumunski mediji ističu i da je moguć uzrok tragedije to što je 22-godišnjak dobio otkaz i želio da se osveti zbog toga.

On ima policijski dosije, prenijeli su mediji.

Prostor gdje radnici uglavnom odlaze na pauzu, kako kažu oni koji tamo rade, nalazi se napolju, ali je ograden žicom i pleksiglasom i za sada nije poznato kako je Rumun svojim autom bio toliko blizu fabrike.

“Stravičan incident se dogodio nekoliko minuta prije deset sati. Mladić je vozio auto marke BMW. Želio je da se pokaže radnicima ‘Leonija’ koji su imali pauzu za obrok. U jednom trenutku je dostigao brzinu od 80 km/h i uletio pravo među stolove gdje je sjedjelo oko pedeset radnika”, navode rumunski mediji.

Dodaje se i svjedočenje Dumitrua Andreja Adelina, koji je alarmirao policiju.

“Bio sam nekoliko metara od mjesta tragedije. Video sam da dolazi iz pravca nekih kamiona, odjednom je skrenuo desno i udario direktno u ljude. Žena je podletjela pod auto i preminula na licu mjesta”, naveo je očevidac.

Posljednjih godina zaposleni u “Leoniju” u Prokuplju i Malošištu odlaze na obuku i privremeni rad u fabrike ove njemačke kompanije koje se nalaze u Rumuniji i Slovačkoj. Tamo borave najviše tri mjeseca.

Ambasador Srbije u Bukureštu Branko Branković potvrdio je za Tanjug da je jedna srpska državljanka poginula u nesreći u rumunskom gradu Pitešti, a da se dvije osobe nalaze u bolnici, prenosi “Blic”.

“Jedna osoba je poginula, a dvije se nalaze u bonici, od kojih jedna ima vrlo ozbiljne povede glave, a druga je samo u šoku, bez ozbiljnih povreda”, izjavio je Branković i dodao da su te informacije dobili iz bolnice, a da još čekaju objašnjenje od policije.

“U policiji obećavaju da će nam dati kompletan izvještaj što prije”, rekao je Branković. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!