Napad psa lutalice na maloljetnog sina Elvisa Beganovića doveo do tragedije u Bijelom Polju?

Izvori “Vijesti” kažu da je 1. oktobra pas lutalica povrijedio dječaka, a da je iste noći kod njegovog strica u posjetu došla žena sa psom, što je izrevoltiralo Elvisa. Prema tim informacijama, on je negodovao što je Elmaz, nakon za njih traumatičnog događaja, dozvolio gošći da dođe sa psom, što je pokrenulo raspravu…

Napad psa lutalice na maloljetnog sina Elvisa Beganovića indirektni je povod za svađu među braćom koja je okončana ubistvom, tvrde sagovornici “Vijesti” iz istrage.

Državni tužilac u Bijelom Polju Hasan Lukač odredio je juče zadržavanje do 72 sata Elmazu Beganoviću, zbog sumnje da je usmrtio brata Elvisa Beganovića.

Izvori lista kažu da je 1. oktobra pas lutalica povrijedio dječaka, a da je iste noći kod njegovog strica u posjetu došla žena sa psom, što je izrevoltiralo Elvisa.

Prema tim informacijama, on je negodovao što je Elmaz, nakon za njih traumatičnog događaja, dozvolio gošći da dođe sa psom, što je pokrenulo raspravu…

Iz policije su potvrdili “Vijestima” da je ranjavanju “prethodila porodična svađa koja je eskalirala”, ali ne i da je povod bio slučaj oko psa.

Dvije godine stariji brat Elmaz, kako je saopšteno iz Uprave policije, kuhinjskim nožem dužine sječiva 20 centimetara, ubo je u brata predjelu vrata.

U službu Hitne medicinske pomoći, povrijeđeni je dovezen bez znakova života.

Osumnjičenog Elmaza Beganovića, patrola Odjeljenja bezbjednosti Bijelo Polje pronašla je iza zgrade u krugu Bolnice i lišila ga slobode.

“Preduzimajući operativne mjere, policijski službenici su došli do saznanja da se radi o E. B. (38) iz Bijelog Polja. Ispred porodične kuće B., u mjestu Nedakusi, izvršen je uviđaj, prikupljena su obavještenja od nekoliko lica, te je policija došla do sumnje da je na pomenutom mjestu, nakon kraće rasprave, E. B. (38) iz Bijelog Polja, zadao udarac kuhinjskim nožem, dužine sječiva 20 cm, u predjelu desne strane vrata bratu E. B. (37), koji je od zadobijenih povreda preminuo”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Viši državni tužilac Hasan Lukač naložio je obdukciju tijela, nakon čega će biti poznat uzrok smrti.

SPASIO GA STARIJI DJEČAK

Nakon povreda od psa lutalice sedmogodišnje dijete, kako “Vijesti” saznaju u bjelopoljskoj bolnici, je zbrinuto i dobilo serum, a potom upućeno kod hirurga na dalje postupanje.

“Dječak je prekjuče oko 17.20 časova primljen u Hitnu medicinsku pomoć nakon što je zadobio ujedne rane na desnom ramenu sa prednje i zadnje strane, bradi, kao i na desnoj potkoljenici, te više ogrebotina. Prema izjavi roditelja i djeteta, teže posljedice većeg psa lutalice spriječio je stariji dječak koji se našao tu i koji je psa udarao drvenom motkom i otjerao ga. U pitanju su pliće rane, sreća je što je drugi dječak spriječio ujede po vratu, što bi moglo da bude fatalno”, saznaju “Vijesti” iz Hitne medicinske pomoći, gdje ga je zbrinuo dr Miloš Šaponjić.

Elvis je trebalo juče da otputuje na privremeni rad u Njemačku. Iza sebe je ostavio troje maloljetne djece.

Iz policije su potvrdili “Vijestima” da je ranjavanju prethodila porodična svađa koja je eskalirala… Dvije godine stariji brat Elmaz, kako je saopšteno iz Uprave policije, kuhinjskim nožem dužine sječiva 20 centimetara, ubo je u brata predjelu vrata.

ZAKON IM VEZAO RUKE, BIJESNI PAS I DALJE NA SLOBODI

Direktor Komunalnog Lim Muradif Grbović kazao je da je bijesni pas i dalje na slobodi jer nemaju zakonsku mogućnost da ga uklone.

U ogovoru “Vijestima” je naveo da im nije stigao dopis da je dijete napadnuto od strane psa lutalice, ali da nemaju mehanizam da ga uklone psa, zbog nemogućnosti da ga transportuju u beranski azil.

“Taj pas je sigurno i dalje na slobodi, jer mi zakonski nemamo mogućnost da riješimo problem, ukoliko azil u Beranama, sa kojim imamo ugovor, nema kapaciteta da udomi takve pse. Mi imamo opremu da ga uhvatimo ali ga nemamo gdje, niti možemo da ga udomimo niti da na bilo koji drugi drugi način riješimo problem. Prije 15 dana sam poslao zvanični dopis azilu u Beranama, da tražimo smještaj za određeni broj pasa lutalica, međutim odgovora nije bilo”, kazao je Grbović, podsjećajući da su najveći problem u opštini pušteni vlasnički psi, koji su postali agresivni.

Foto: Ilustracija (Fokuspress.com)

Idi na VRH
error: Content is protected !!