Gusinjanin otvorio hotel u centru Zagreba: Pet zvjezdica Ahmeta Ulaja sija u glavnom gradu Hrvatske

Ulaj je albanski poduzetnik koji već nekoliko godina posluje u Hrvatskoj, a posao oko hotela počeo je 2017., dok je na pitanje Hine koliko je iznosila investicija odgovorio da je “to teško reći jer finansijska konstrukcija još nije dovršena i još ima radova na lokaciji”

Nov hotel u centru Zagreba MET Boutique kategorisan s pet zvjezdica, s 26 soba, spa, konferencijskom dvoranom, krovnom terasom i drugim sadržajima svečano je otvoren u ponedjeljak veče.

Hotel moderne arhitekture na pet spratova s pročeljem i ulazom u staklu zajedno su otvorili hrvatska ministarka turizma i sporta Nikoline Brnjac, vlasnik i investitor Ahmet Ulaj, ujedno i vlasnik kompanije Gener 2 koja stoji iza investicije, te zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet.

Dr Ahmet Ulaj, kardiolog po profesiji, rođen je u Vusanju kod Gusinja, odakle se njegova familija 60-ih odselila u Albaniju, u gradić Lac, nedaleko od Tirane. Poslovno je vezan za SAD i mnoge druge zemlje. Uspješno se bavi građevinarstvom, a poznat je i kao veliki humanista. 

Ulaj je albanski poduzetnik koji već nekoliko godina posluje u Hrvatskoj, a posao oko hotela počeo je 2017., dok je na pitanje Hine koliko je iznosila investicija odgovorio da je “to teško reći jer finansijska konstrukcija još nije dovršena i još ima radova na lokaciji”.

Kako piše Index, hotel se nalazi u Praškoj ulici, u neposrednoj blizini središnjeg zagrebačkog Trga bana Jelačića, u prostoru gdje je prije, uz ostalo, bila Galerija Karas.

“Drago nam je da smo u jezgru grada ‘oživjeli’ prostor koji nije bio funkcionalan. Hotel je mali, ali velike simbolike i za regiju jer ukazuje na prijateljstvo i saradnju Hrvatske i Albanije i vjerujemo da je hotel i vrijednost za grad”, istaknuo je Ulaj, izrazivši poštovanje i albanskoj zajednici u Hrvatskoj čiji su predstavnici takođe bili na otvaranju.

Izaslanica premijera, ministrica Brnjac poručila je da je cilj hrvatske Vlade razvoj i ulaganja u kvalitetne objekte i sadržaje u turističkoj ponudi, te da je i ovaj hotel prilog tome, dodajući da je u Hrvatskoj u zadnjim godinama udvostručen broj hotela i kampova s četiri i pet zvjezdica.

@eatoutzagreb Prespavali smo u novom hotelu s pet zvjezdica u Zagrebu. Met Boutique Hotel u Praškoj ulici, tik do Trga, nudi fantastični smještaj prijateljskih Early Bird cijena. Provjerite na njihovom webu. Restoran Valmarie na rooftopu otvoren je i vanjskim gostima pa tu možete doručkovati, ručati ili večerati, a tu ili u njihovom Pen22 baru možete popiti i nekoliko afterwork koktela. Ovo je nova The lokacija koju apsolutno morate posjetiti. Detalji su u videu i u našem članku na eatoutzagreb.com . . #zagreb #zagrebtiktok #restorani #zagrebcroatia #hotelzagreb #metboutiquehotelzagreb #rooftop #rooftoprestaurant #zagrebplaces #novihotel #hotels #kokteli #dorucak #eatoutzagreb #zatebe #zagrebcentar ♬ original sound – Eat Out Zagreb

Foto: MET Boutique hotel i Facebook

Idi na VRH
error: Content is protected !!