Vlada: Abazović upoznao Eskobara sa najnovijim akcijama crnogorskih institucija u borbi protiv kriminala

Abazović je istakao da je Crna Gora spremna da i sama doprinese postizanju rješenja, što bi otključalo siguran put za evropsku budućnost zemalja Zapadnog Balkana

Premijer Dritan Abazović upoznao je specijalnog izaslanika SAD za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara sa najnovijim akcijama crnogorskih institucija u borbi protiv kriminala, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Vlade Crne Gore.

Abazović i Eskobar iskazali su zadovoljstvo zbog održavanja predsjedničkih izbora po demokratskim standardima, bez tenzija, prenosi rtcg.me.

Tokom susreta Abazovića i Eskobara konstatovano je da Crna Gora svojom proaktivnom ulogom konstruktivno doprinosi stabilizaciji regionalnih prilika i očuvanju evropske perspektive država Zapadnog Balkana.

“U tom smislu, Abazović je pozdravio napore Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije u zaključivanju trajnog i održivog sporazuma između Srbije i Kosova, postignutim nakon održanog sastanka u Sjevernoj Makedoniji”, saopštili su iz Vlade.

Abazović je istakao da je Crna Gora spremna da i sama doprinese postizanju rješenja, što bi otključalo siguran put za evropsku budućnost zemalja Zapadnog Balkana.

“Zajednički je konstatovano zadovoljstvo činjenicom da je nedavno održan prvi krug predsjedničkih izbora u Crnoj Gori protekao u građanskom maniru, u skladu sa demokratskim standardima, uz odsustvo društvenih tenzija koje su karakterisale prethodne izborne cikluse”, zaključuje se.

Nakon sastanka sa Eskobarom, kako je najavljeno, uslijediće susreti i sa brojnim kongresmenima i senatorima u Kapitol Hilu.

Foto: GOV.ME

Premijer Abazović stigao u #StateDepartment. Počinje sastanak sa američkim izaslanikom za Zapadni Balkan, Gabrijelom Eskobarom. 🇲🇪🤝🏻🇺🇲

Premijer Abazović stigao u #StateDepartment. Počinje sastanak sa američkim izaslanikom za Zapadni Balkan, Gabrijelom Eskobarom. 🇲🇪🤝🏻🇺🇲

Posted by Dritan Abazović on Wednesday, March 22, 2023

Idi na VRH

error: Content is protected !!