Dizač tegova iz Plava Haris Canović nema uslove za pripreme za Svjetsko prvenstvo: Uzdam se u pomoć dijaspore, uzvratiću uspjehom

“Na svako takmičenje sam izlazio, a da nisam znao koliko mogu da podignem jer nisam imao gdje da provjerim. Pokušavao sam više puta da lijepim tegove i odradim trening, ali nije išlo”, priča Canović. Uprkos svemu tome on je optimista i nada se uspjehu na Svjetskom prvenstvu koje će od 17. do 24. septembra biti održano u Nišu

Haris Canović, dizač tegova iz Plava, uveliko se priprema za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Nišu, ali uslovi u kojima trenira nijesu dostojni osvajača bronze na Balkanskom prvenstvu u Sarajevu prošlog mjeseca.

Ovaj dvadesetčetvorogodišnji mladić, koji u rodni grad do sada donio i četiri zlatne medalje, od svih učesnika na državnim i svjetskim takmičenjima ima najlošije uslove za spremanje. Kako je ispričao za Portal Revije Fokus, teretana u kojoj se spremao za dosadašnjih šest takmičenja je za rekreativce. Drugim riječima, nema elementarne uslove za pripreme.

“Na svako takmičenje sam izlazio, a da nisam znao koliko mogu da podignem jer nisam imao gdje da provjerim. Pokušavao sam više puta da lijepim tegove i odradim trening, ali nije išlo”, priča Canović.

Uprkos svemu tome on je optimista i nada se uspjehu na Svjetskom prvenstvu koje će od 17. do 24. septembra biti održano u Nišu. Ambicije su mu medalja i pokušaj obaranja svjetskog rekorda sa 317,5 na 320 kilograma.

Canović ne zaboravlja pomoć koju je dobio od pojedinaca i organizacija iz dijaspore za takmičenja s kojih se vratio sa medaljama.

“Za takmičenje u Vladičinom Hanu sam dobio finansijsku podršku od Udruženja ‘Euro Gusinje’. Takođe, finansijski mi je pomogao Hadži Smajo Srdanović kad sam počeo pripreme za Balkansko prvenstvo, kada mi je pomoć bila najpotrebnija. Za Balkansko prvenstvo me je pomogla Fondacija Gusinje, koja me je podržala i medijski i jako su ponosni na rezultate koje sam postigao”, istakao je Canović.

Njemu su organizatori Balkanskog prvenstva u Sarajevu, na kojem se Canović plasirao na Svjetsko prvenstvo, ponudili da pripreme za takmičenje u Nišu odrade kod njih, u, kako kaže, najboljim uslovima na Balkanu.

“Pripreme će trajati tri mjeseca, od početka juna do 10. septembra. Gdje ćemo da ih odradimo zavisi od podrške, a mi se najviše uzdamo u našu dijasporu. Mi ćemo im za pomoć uzvratiti uspjehom”, kaže Canović, kojeg je lokalna uprava do sada pomogla sa 400 eura.

“Obećavam da će se daleko čuti za Plav i Gusinje i da ću u najboljem svjetlu predstavljati Crnu Goru”, rekao je Canović i zamolio sve one koji imaju mogućnosti da ga finansijski podrže za učešće na Svjetskom prvenstvu.

R. F 

BUDITE U TOKU S DEŠAVANJIMA U DIJASPORI I ZAVIČAJU! PRUDRUŽITE NAM SE NA FEJSBUKU…

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!