Zločin koji je potresao Švajcarsku: Miloje Dobrosavljević optužen da je zaklao medicinsku radnicu jer je otkrila da glumi invalida

Prema navodima optužnice, Srbin je nesrećnu ženu koja je radila kao asistent u ortopedskoj klinici ubio kako bi nastavio da, pravdajući se lažnim povredama, izvlači bonus od osiguranja. On je, navodno, lažirao svoje teške povrede kičme, na bazi čega je otišao u prijevremenu invalidsku penziju

Miloje Dobrosavljević (56) optužen je za brutalno ubistvo medicinske radnice Rut Z. (38) u Švajcarskoj, koja je otkrila da je prevario osiguravajući fond glumeći invalida.

Prema navodima optužnice, Srbin je nesrećnu ženu koja je radila kao asistent u ortopedskoj klinici ubio kako bi nastavio da, pravdajući se lažnim povredama, izvlači bonus od osiguranja.

Miloje je, navodno, lažirao svoje teške povrede kičme, na bazi čega je otišao u prijevremenu invalidsku penziju.

Protiv Dobrosavljevića je pokrenut postupak po optužbama za prevaru osiguranja. Kako piše portal blic.rs, krunski svjedok optužbe bila je upravo Rut, koja je asistirala u liječenju Srbina.

“Uvijek je šepao, ali Rut ga je jednom vidjela u drugom dijelu grada kako hoda potpuno normalno. Kad ju je spazio, ponovo je počeo da šepa”, rekla je majka žrtve medijima ubrzo nakon ubistva.

Ove navode je potvrdio i Rutin kolega. Žena, međutim, nikada nije stigla da svjedoči pred sudom, jer je ubijena – samo deset dana prije ročišta.

Rut je pronađena mrtva u svom stanu, sa višestrukim ubodnim ranama. Samo nekoliko sati kasnije, Miloje Dobrosavljević je uhapšen. Konkretni dokazi koje će sud procjenjivati u ovom slučaju odnose se na tragove DNK ubijene Rut i krvave fleke na cipelama okrivljenog. Tužilac je zatražio kaznu od 20 godina zatvora zbog hladnokrvnog ubistva svjedokinje.

“Ubio je hladnokrvno, iz osvete, kako bi je uklonio sa svog puta. Iako nije priznao zločin, dokazi su i više nego dovoljni”, rekao je tužilac u uvodnoj riječi.

Zločin koji je potresao Švajcarsku dobio je epilog na sudu u Burgdorfu kod Berna.

Prema pisanju švajcarskog „Blicka”, Miloje je u sudnicu uveden u invalidskim kolicima, gdje ga je, potom, sudija ispitivao na početku glavnog pretresa. Osim za ubistvo, Dobrosavljeviću se sudi i zbog prevare, kojom je od marta 2010. godine navodno inkasirao 34.554 švajcarska franka (31.400 eura).

S druge strane, Miloje se pred sudom uporno žalio na jake glavobolje, bolove u leđima i vrtoglavicu. Sudija, međutim, nije imao mnogo razumijevanja za Dobrosavljevića, pa mu je u jednom trenutku rekao: “Prestanite s glumom”.

Saslušanje okrivljenog proteklo je uz dosta muke. Na pitanja vezana za navode optužnice odgovarao je kratko ili nikako, bio je dezorijentisan i nezainteresovan.

Jedino što je razgovjetno rekao bilo je negiranje krivice: “Nisam nikoga ubio”.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!