Njujork: Za porodice stradalih Aleksandra Jokanovića i Tamare Lapadatović prikupljeno više od 200.000 dolara

Jokanović i Lapadatović su poginuli u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 13. oktobra u ranim jutarnjim časovima na Menhetnu, kada je njihov motor udario u Toyotu RAV4 u blizini 3. avenije i istočne 103. ulice. Nakon toga je pokrenuta akcija prikupljanja novca kako bi njihova tijela bila dopremljena u Podgoricu i Niš, ali i za pomoć porodicama

Podsredstvom platforme Fofundme.com, za porodicu Aleksandra Jokanovića iz Podgorice prikupljeno je 109.547, a za porodicu Tamare Lapadatović iz Niša 104.690 dolara.

Jokanović i Lapadatović su poginuli u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 13. oktobra u ranim jutarnjim časovima na Menhetnu, kada je njihov motor udario u Toyotu RAV4 u blizini 3. avenije i istočne 103. ulice.

Nakon toga je pokrenuta akcija prikupljanja novca kako bi njihova tijela bila dopremljena u Podgoricu i Niš, ali i za pomoć porodicama.

„Bila je duša, uvijek je zračila pozitivnošću i toplinom. Od preseljenja u Njujork 2017. donosila je radost svima oko sebe, suočavajući se sa životom s osmijehom i nepokolebljivom dobrotom. Bila je voljena sestra, ćerka i prijateljica. U ovom teškom trenutku prikupljamo sredstva da pomognemo u transportu njenog tijela iz SAD u Srbiju i da podržimo njenu ožalošćenu porodicu. Svaki doprinos, bez obzira koliko mali, će napraviti razliku. Okupimo se da se da podržimo one koje je voljela. Hvala vam na ljubaznosti i velikodušnosti“, piše o Tamari na platformi Gofundme.com.

Na istoj platformi pišu da Aleksandar nije bio samo drag prijatelj mnogima, već i pozitivna duša koja je donosila radost i osmijehe svima koje je susretao.

“U ovom izuzetno teškom trenutku, želimo odati počast Aleksandrovom sjećanju i pružiti podršku njegovoj porodici dok se suočavaju s ovim nezamislivim gubitkom. Prikupljamo sredstva kako bismo pokrili troškove transporta Aleksandarovih posmrtnih ostataka iz SAD-a u Crnu Goru, kao i kako bismo pomogli njegovoj porodici u ovim teškim trenucima.

Nijedan iznos nije premalen, svaki doprinos će značiti mnogo.

Hvala vam na vašoj ljubaznosti i podršci. Vaša ljubav i saosjećanje nam mnogo znače u ovom izuzetno teškom vremenu. Molimo vas da podijelite ovu kampanju s drugima koji su poznavali Aleksandra, kako bismo zajedno odali počast njegovom sjećanju i pomogli njegovoj porodici”, napisali su pokretači akcije.

Idi na VRH
error: Content is protected !!