Tišina i neopisiva tuga u Jablanici, klanjana dženaza za 19 žrtava poplava: Onaj koji se utopio je mučenik” (VIDEO)

Posebno je potresno bilo gledati uplakanog Dina Begića koji je u poplavi ostao bez supruge Ajle koju je usmrtilo deblo. Ajla je, da tragedija bude veća, bila u sedmom mjesecu trudnoće

Na groblju Jasen u Jablanici klanjana je dženaza za 19 žrtava stravičnih poplava u tom mjestu, piše “Dnevni avaz”.

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, Husein ef. Kavazović, predvodio je molitvu, a među prisutnima bili su predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović, premijer Federacije BiH Nermin Nikšić, premijerka Hercegovačko-neretvanskog kantona Marija Buhač, kao i predstavnici drugih vjerskih zajednica.

Kavazović se obratio okupljenima.

“Draga braćo i sestre, poštovaneporodice. Suvišan je svaki govor. Okupili smo se da ispratimo braću i sestre na bolji svijet, ahiret. Iako je tuga duboka i slamajuća. Isto tako svjesni smo da Bog odlučuje o našim životima. Mi smo smrtni ljudi. Razlikujemo se samo po tome na koji način odlazimo s ovog svijeta. Utopljenik je mučenik. Onaj koji se utopio, on je mučenik”, kazao je.

Posebno je potresno bilo gledati uplakanog Dina Begića koji je u poplavi ostao bez supruge Ajle koju je usmrtilo deblo. Ajla je, da tragedija bude veća, bila u sedmom mjesecu trudnoće.

Posljednji ispraćaj 19 žrtava je obavljen na mjesnim grobljima u Donjoj Jablanici, Djevoru i Zlatama, prenosi “Jutarnji list”.

Foto: Foto: Screenshot/”Dnevni avaz”

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!