Sve o milijarderki Seleni Gomez: Najviše zarađuje od kozmetičke kompanije, ima zdravstvene probleme, neće moći da ima djecu…

“Savršena sam baš onakva kakva jesam i ne dopuštam da mi iko kaže drugačije”, pravilo je kojeg se već godinama drži. Smatraju je jednom od najvećih ambasadorki prirodnog izgleda u Hollywoodu. Selena redovno objavljuje svoje nefiltrirane fotografije, progovara o varijacijama u težini i problemima s mentalnim zdravljem, o čemu je snimila i dokumentarac

Selena Gomez nedavno je službeno postala jedna od najmlađih milijarderki u SAD-u. Njena ukupna vrijednost procijenjena je na 1.3 milijarde dolara. Iako je prvenstveno poznata kao pjevačica i glumica, najveći dio njenog bogatstva dolazi od make-up brenda Rare Beauty, koji je lansirala 2020. godine.

ZARADA

Kozmetičku kompaniju Rare Beauty osnovala je prije četiri godine i njen udio u zaradi čini više od milijardu dolara, procjenjuje Bloomberg. Rare Beauty je navodno do februara ostvario neto prodaju od 400 miliona dolara u 12 mjeseci.

Prema Bloombergu, Selena Gomez je zaradila desetine miliona dolara i od ugovora sa kompanijama kao što su Louis Vuitton, Coach i Puma. Zarađuje najmanje 6 miliona dolara po sezoni za ulogu u seriji na streaming servisu Hulu, Only Murders in the Building, koja će dobiti petu sezonu.

Uprkos njezinom uspjehu na ekranu i u muzici, uključujući višestruke nominacije za nagrade Emmy i Grammy, ta postignuća čine relativno malen dio njezinog bogatstva, navodi Bloomberg.

PJEVAČICA I GLUMICA

Selena Gomez započela je karijeru još kao dijete, a prvi veliki proboj ostvarila je u showu Barney & Friends 2002. godine, u kojem je glumila sa samo sedam godina. Ta uloga postala je njena odskočna daska nakon koje je uslijedio angažman na Disney Channelu. Tamo je stekla globalnu popularnost glumeći Alex Russo u seriji Wizards of Waverly Place od 2007. do 2012. godine.

Tom ulogom postala je jedna od najvećih teen zvijezda u SAD-u.

Uz glumu Gomez se ubrzo počela baviti i muzikom. Tokom vremena provedenog na Disneyju snimila je nekoliko albuma i singlova, što je dodatno učvrstilo njezinu poziciju u industriji zabave. U posljednje vrijeme više se posvetila glumi, pa se posljednjih godina mogla vidjeti u većim projektima poput pomenute Huluove serije, ali i izvikanog mjuzikla Emilia Perez.

KRUŽE GLASINE DA SE VJERILA

Selena je u becembru prošle godine potvrdila da je u vezi s Bennyjem Blancom šest mjeseci. Tada je rekla da je on nešto najbolje što joj se ikad dogodilo te da se prema njoj ponaša “bolje nego bilo koje ljudsko biće na ovoj planeti”. Inače, Selena i Benny se poznaju godinama jer su sarađivali sa J. Balvinom i Tainyjem na pjesmi I Can’t Get Enough iz 2019.

Nedavno je podstakla glasine o njihovoj vjeridbi kada su je paparazzi snimili dok je nosila zlatni prsten. Međutim, pjevačica i njen dečko još uvijek nisu službeno potvrdili vijest o vjeridbi ili mogućem vjenčanju.

Iako je u showbiznisu već dugo i o njoj se puno toga zna, postoje neke zanimljivosti koje su manje poznate njezinim fanovima i javnosti.

BILA JE U VEZI S JUSTINOM BIEBEROM

Prvi put su Selena i Justin viđeni zajedno krajem 2010. godine u jednom fast food restoranu. Iako je u početku govorila da su “samo najbolji prijatelji koji su odlučili da pojedu palačinke”, nakon nekoliko mjeseci službeno su potvrdili svoju vezu i izazvali ogromnu pažnju javnosti i medija. Obožavatelji su bili oduševljeni zbog njihove ljubavi, ali oni su nekoliko puta prekidali vezu i ponovno se mirili.

U proljeće 2018. godine odlučili su da se raziđu. Iako ni Justin ni Selena nisu otkrili razlog prekida, izvori bliski paru u više navrata su istakli da njihov odnos nije bio zdrav. Šuškalo se i da niko od Seleninih prijatelja i članova porodice nije podržavao njenu vezu s pjevačem.

Sve je to rezultiralo višegodišnjim “beefom” s Justinovom sadašnjom suprugom Hailey Bieber.

Naime, Hailey je godinama trpjela online zlostavljanje Seleninih fanova, koji su tvrdili da je manekenka “ukrala” Biebera pjevačici te da je ona razlog zašto su prekinuli. Krajem septembra 2022. Hailey je o svemu progovorila u podcastu Call Her Daddy.

“Kad smo on I ja počeli da se viđamo, on nije bio u vezi. Nisam takva osoba da se petljam u nečiju vezu. Nikad to ne bih učinila”, rekla je. Dodala je i da poštuje Selenu te otkrila da su razgovarale nakon što su se ona i Bieber vjenčali.

Selena Gomez je dobila ime po američkoj pjevačici Seleni Quintanilli Perez, koja je ubijena tri godine nakon njenog rođenja. Gomez je jednom prilikom za strane medije izjavila da su njeni roditelji bili veliki obožavatelji Perez.

ZDRAVSTVENO STANJE

Selena godinama boluje od lupusa. Dijagnozu je dobila 2014, a tri godine kasnije zbog tog stanja završila je na transplantaciji bubrega. Bubreg joj je donirala prijateljica Francia Raisa, s kojom se kasnije posvađala. Nijedna nije javno govorila o razlozima svađe, ali bilo je jasno da više nisu dobre kada je Selena nije ni spomenula u biografskom dokumentarcu My Mind & Me.

Bolest je uticala i na njen fizički izgled, pa se često javno obračunavala s hejterima koji su joj prigovarali da se udebljala. “Zbog nekih lijekova mi se zadržava voda u organizmu i to je normalno. Kad prestanem s tim, obično gubim na težini. Samo sam to htjela da kažem i ohrabrim svakog ko osjeća bilo kakav stid zbog onoga što prolazi, a niko ne zna pravu priču”, rekla je jednom.

Zbog bolesti se 2016. povukla iz showbiza. Osim lupusa, Selena se bori i s bipolarnim poremećajem, zbog čega se posvetila i podizanju svijesti o važnosti mentalnog zdravlja. Zbog svega toga nikad neće moći da rodi.

“Nikada nisam ovo rekla, ali, nažalost, ne mogu nositi svoju djecu. Imam mnogo medicinskih problema koji bi ugrozili moj život i život djeteta”, izjavila je nedavno za Vanity Fair.

“Jako se dobro nosim s tim. Smatram blagoslovom to što postoje divni ljudi voljni da učestvuju u surogatstvu ili usvajanju. Zahvalna sam na alternativama za ljude koji silno žele da postanu roditelji. Ja sam jedna od tih osoba. Jedva čekam da vidim kako će taj put izgledati, iako će biti malo drugačiji. Na kraju dana, nije mi važno. Biće moje. Biće moje dijete”, dodala je.

NE PRIHVATA STANDARDE LJEPOTE

“Savršena sam baš onakva kakva jesam i ne dopuštam da mi iko kaže drugačije”, pravilo je kojeg se već godinama drži. Smatraju je jednom od najvećih ambasadorki prirodnog izgleda u Hollywoodu. Selena redovno objavljuje svoje nefiltrirane fotografije, progovara o varijacijama u težini i problemima s mentalnim zdravljem, o čemu je snimila i dokumentarac.

Godine 2022. izašao je biografski dokumentarac My Mind & Me koji je sniman u razdoblju od šest godina. Gomez je u njemu otvoreno progovorila o izazovima slave, depresiji, tjeskobi i pritisku javnog života, koji su je doveli do emocionalnog sloma tokom turneje Revival 2016. godine.

Režirao ga je Alek Keshishian, koji je snimao i dokumentarac o Madonni, a Selena je snimila istoimenu pjesmu kao soundtrack. Dokumentarac se prikazuje na Apple TV-u.

SELENA JE NAJMLAĐA UNICEF-OVA AMBASADORICA U ISTORIJI

UNICEF je 2009. godine proglasio Selenu Gomez svojom ambasadorkom.

Tada je imala samo 17 godina i tako je postala njegova najmlađa ambasadorka u istoriji. Bila je portparolka kampanje Trick-or-Treat te je jednom prilikom otputovala u Ganu kako bi svjedočila surovoj realnosti u kojoj neka djeca žive. Gomez je i dalje ambasadorka te humanitarne organizacije.

SNIMALA JE YOUTUBE SHOW S DEMI LOVATO

Selena Gomez i Demi Lovato prijateljice su već godinama. Otkako su se zajedno pojavile u showu Barney & Friends, postale su nerazdvojne. Godine 2008. odlučile su da zajedno pokrenu YouTube emisiju, ali nije dugo potrajala.

The Demi and Selena Show je poslužio kao način da se povežu sa svojim obožavateljima.

SELENA JE JEDNA OD NAJPLAĆENIJIH ZVIJEZDA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

Selena samo za jednu objavljenu sliku na Instagramu na kojoj promoviše neki brend može dobiti skoro 500.000 eura, pisali su strani mediji. To je još jedan način na koji je izgradila svoje bogatstvo.

BIZARAN RITUAL

“Prije nego što izađem na pozornicu, popijem maslinovo ulje. Odvratno je, ali je dobro za grlo”, rekla je jednom prilikom i dodala da je to njena neobična tajna kojom održava glasnice.

PRIJATELJICA SA TAYLOR SWIFT

U dokumentarcu o svojoj karijeri i bolesti Gomez je izjavila da joj je Taylor Swift jedina prijateljica u industriji: “Nikada se nisam uklapala u grupu cool djevojaka koje su slavne. Moja jedina prijateljica u industriji je zapravo Taylor.”

Izvor: Index.hr

Foto: Instagram

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!