Zvanično potvrđen najveći transfer iz crnogorske lige ikada: Vasilije Adžić u Juventusu do 2027.

Visina transfera nije zvanično objavljena, ali ono što su pisali italijanski mediji ostaje na snazi – Budućnost je dobila dva miliona eura, a iznos može da naraste na cijelih pet miliona ako se ispune određeni bonusi

Misija Vasilija Adžića u Juventusu je zvanično počela.

Mladi crnogorski fudbaler, koji je u maju postao punoljetan, potpisao je sa torinskim velikanom ugovor do ljeta 2027. Time je, pišu “Vijesti”, i zvanično povrđen najveći transfer iz crnogorske lige u istoriji.

Visina transfera nije zvanično objavljena, ali ono što su pisali italijanski mediji ostaje na snazi – Budućnost je dobila dva miliona eura, a iznos može da naraste na cijelih pet miliona ako se ispune određeni bonusi.

„Stara dama” je registrovala Adžića još 30. juna i najavila da će biti uključen u drugi tim – Nex Generation, tim koji se takmiči u Seriji C.

„Sezonu za sezonom, ili bolje je reći mjesec za mjesecom, Adžić je napredovao. Vasilije je imao važnu ulogu u osvajanju titule Budućnosti u sezoni 2022/2023, a prošle je u 42 utakmice u svim takmičenjima imao osam golova i četiri asistencije”, objavio je Juve i dodao:

„Njegov brzi razvoj pružio mu je priliku da predstavlja reprezentaciju Crne Gore do 21 godine, a prije toga je prošao sve mlađe kategorije. Sada je napravio još jedan značajan korak u karijeri – korak u crno-bijelom. Dobrodošao u Juventus, Vasilije”, istakao je slavni klub.

Foto: Adžić sa sportskim direktorom Juventusa Kristijanom Đuntolijem (FC Juventus/X)

Idi na VRH
error: Content is protected !!