Supruga i kćerke komentatora BBC-ja očajnički molile za pomoć, komšije sve čule: “Nemoguće je shvatiti tu bol”

Vrlo brzo su policajci ušli u trag osumnjičeniku, nakon što je viđena osoba kako silazi niz uličicu tačno iza mjesta zločina. Kamere su uhvatile muškarca odjevenog u crno kako se mirno udaljava od kuće s nečim što je izgledalo kao samostrel skriven ispod bijele plahte. Snimak s obližnje kamere prikazivao je bradatu figuru kako nosi tešku torbu, a policija je sumnjala da bi u njoj moglo biti skriveno oružje koje je koristio za brutalni napad

Oko 18.30 sati u utorak komšije Huntovih čuli su prodornu vrisku. Tek kasnije su shvatili da su to bili očajnički ženski vapaji u pomoć koji su stizali iz kuće u kojoj je tri žene bile zarobio muškarac naoružan samostrelom. Vrisci su ubrzo utihnuli, a napadač je pobjegao s imanja. Do tada je policija već bila obaviještena i na putu prema poprištu zločina.

Vjeruje se da su policajci odmah uspjeli kontaktirati BBC-jevog komentatora konjskih trka Johna Hunta, koji se vraćao s posla na stazi Lingfield Park.

Iako su policija i hitna pomoć stigli vrlo brzo, nažalost, nisu uspjeli pomoći žrtvama.

Vrlo brzo su policajci ušli u trag osumnjičeniku, nakon što je viđena osoba kako silazi niz uličicu tačno iza mjesta zločina. Kamere su uhvatile muškarca odjevenog u crno kako se mirno udaljava od kuće s nečim što je izgledalo kao samostrel skriven ispod bijele plahte.

Snimak s obližnje kamere prikazivao je bradatu figuru kako nosi tešku torbu, a policija je sumnjala da bi u njoj moglo biti skriveno oružje koje je koristio za brutalni napad.

Prošao je na par koraka od susjede, koja je stajala sama i milovala mačku u 18.50 sati. U roku od nekoliko sati pokrenuta je velika potraga za bivšim vojnikom Kyleom Cliffordom.

Britanski mediji prenose da je Louise Hunt bila toliko uzrujana zbog prekida prije sedam dana, da je nedavno automobilom udarila u telegrafski stup ispred porodične kuće.

Kako piše Mirror, Louise je pokrenula firmu za šišanje pasa tokom pandemije od nazivom Groom and Glow, dok je njena sestra Hannah bila vlasnica kozmetičkog salona.

“Louise je bila divna, brižna djevojka. Vodi firmu za šišanje pasa u Busheyju. Njena sestra Hannah i majka Carol također su divne. Sve je to tako tužno. Louise je bila slatka, dražesna djevojka. Svi su bili. Ovo je tako tužno za sve”, izjavila je komšinica Glyn Nicholas (77) za Telegraph.

Bivši šef Kylea Clifforda s početka njegove karijere rekao je da je odustao od vojske ubrzo nakon što je primljen.

“Clifford se pridružio vojsci 2019. i bio sam s njim na osnovnoj obuci. Kada je primljen u vojsku, bio je nezreo za svoje godine i imao je malo problema”, dodao je.

“Bilo mu je teško pohvatati osnovne vojne koncepte. Čuo sam da je kasnije radio kao zaštitar, što znači da više nije u vojsci”, otkrio je.

Huntovi prijatelji i kolege izrazili su šokiranost ovim zločinom.

“Nemoguće je shvatiti tu bol. Znaj da smo svi tu za tebe John. Volimo te prijatelju”, napisao je kolega komentator Matt Chapman na X-u.

Lokalna odbornica Louise Nicolas napisala je u objavi na Facebooku da je “duboko ožalošćena kad je jutros saznala tragične vijesti da su tri žene izgubile život u nasilnom incidentu”.

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!