Milatović odlikovao Medaljom za zasluge počasnog konzula Crne Gore u Toskani Alesandra Đanantija

“Predsjednik države je podsjetio i na značajnu ulogu konzula Đanantija i tokom bratimljenja Sijene i Cetinja, što dodatno doprinosi produbljivanju istorijskih, kulturnih i ekonomskih veza dva grada. Počasni konzul Đananti je predsjedniku zahvalio na odlikovanju, dodajući da će i u narednom periodu predano raditi na promociji naše države i snaženju odnosa sa Toskanom i Republikom Italijom”, saopšteno je iz Kabineta Predsjednika

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović odlikovao je Medaljom za zasluge počasnog konzula Crne Gore u Toskani Alesandra Đanantija.

Uručujući odlikovanje počasnom konzulu Đanantiju, predsjednik Milatović je istakao da je profesionalnošću i ličnim angažovanjem u prethodnom periodu umnogome doprinio jačanju veza Crne Gore sa italijanskom regijom Toskana.

Takođe, ukazao je i na njegov doprinos u snaženju saradnje Crne Gore i Italije u oblasti zdravstva, kao i na organizaciji brojnih skupova koji se odnose na ulaganja i privlačenje investicija u našoj zemlji.

“Predsjednik države je podsjetio i na značajnu ulogu konzula Đanantija i tokom bratimljenja Sijene i Cetinja, što dodatno doprinosi produbljivanju istorijskih, kulturnih i ekonomskih veza dva grada. Počasni konzul Đananti je predsjedniku zahvalio na odlikovanju, dodajući da će i u narednom periodu predano raditi na promociji naše države i snaženju odnosa sa Toskanom i Republikom Italijom”, saopšteno je iz Kabineta Predsjednika.

Medalja za zasluge dodjeljuje se za zasluge u izvršavanju povjerenih zadataka koji posebno doprinose prijateljskim odnosima između Crne Gore i drugih država.

Foto: Alesandro Đananti i Jakov Milatović (Predsjednik Crne Gore)

 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!