David Knežević tvrdi da nije kriv za otmicu žene Ane: Auto iznajmljen u Beogradu jedan od dokaza tužilaštva

Vlasnik agencije za iznajmljivanje automobila rekao je istražiteljima da je, kada je automobil vraćen sredinom marta, neko zatamnio stakla i stavio novi ram registarskih tablica i da je prešao skoro 3.000 kilometara, navodi se u krivičnoj prijavi. Kamere na naplatnim stanicama snimile su slike istog modela „pežo“, sa zatamnjenim staklima, u blizini Madrida u kasnim noćima i ranim jutarnjim satima 2. i 3. februara. Registarske tablice su ukradene iz drugog vozila u madridskoj ulici u kojoj je živjela Henao, navodi se u tužbi

David Knežević, srpsko-američki državljanin optužen za kidnapovanje svoje supruge Ane Marije Knežević Henao, izjasnio se da nije kriv i da nikada nije kročio u Španiju.

Podsjetimo, po federalnoj optužnici David Knežević se tereti da je ukrao registarske tablice i zaklonio sigurnosnu kameru i kidnapovao svoju ženu u njenom stanu u Španiji ranije ove godine, piše CNN.

Njegovi advokati kažu da nikada nije kročio u Španiju i insistiraju da je nevin, a Knežević se izjasnio da nije kriv.

Za njegovu suprugu niko nije čuo od 2. februara, dana kada je muškarac sa maskom i kacigom – za koga tužioci tvrde da je Kneževič – ušao u njenu stambenu zgradu u Madridu i sprejom ofarbao nadzornu kameru. Isti muškarac je oko sat kasnije izašao iz lifta sa koferom, navodi se u krivičnoj prijavi.

Prije Kneževićevog hapšenja u maju, njegov advokat Kenet Padovic rekao je za CNN da njegov klijent „nikada nije bio u Španiji“ i da nema nikakve veze sa incidentom.

Ali istražitelji kao dokaze navode snimke sigurnosnih kamera, ukradene registarske tablice i podatke o iznajmljenim automobilima, kao i poruke koje je slao ženi.

Ako bude osuđen, prijeti mu maksimalna kazna doživotnog zatvora.

KAKO SU ISTRAŽITELJI FBI IZGRADILI SLUČAJ

Par je živio na Floridi i trebalo je da se razvedu, ali Kneževič nije želeo da ravnomjerno podijeli imovinu, navodi se u krivičnoj prijavi. Padovic je, međutim, rekao za CNN u februaru da je dogovoren sporazuman razvod.

Henao se preselila u Španiju u decembru i živjela je u stanu u stanu u luksuznom madridskom naselju Salamanka, navodi se u sudskim dokumentima.

Kada je nestala u februaru, Kneževićev advokat je rekao da je njegov klijent bio daleko u svojoj rodnoj Srbiji.

Međutim, savezni zvaničnici kažu da je Kneževič u januaru doletio iz Majamija u Tursku, a zatim je otišao u Beograd, gdje je 29. januara iznajmio mali automobil.

Vlasnik agencije za iznajmljivanje automobila rekao je istražiteljima da je, kada je automobil vraćen sredinom marta, neko zatamnio stakla i stavio novi ram registarskih tablica i da je prešao skoro 3.000 kilometara, navodi se u krivičnoj prijavi.

Kamere na naplatnim stanicama snimile su slike istog modela „pežo“, sa zatamnjenim staklima, u blizini Madrida u kasnim noćima i ranim jutarnjim satima 2. i 3. februara. Registarske tablice su ukradene iz drugog vozila u madridskoj ulici u kojoj je živjela Henao, navodi se u tužbi.

Nešto posle 21 čas, u noći kada je Henao nestala, čovjek sa maskom za lice i kacigom, ali sa „fizičkim karakteristikama“ nalik Kneževiču, ušao je u njenu stambenu zgradu i djelimično zaklonio nadzornu kameru bojom u spreju, rekli su istražitelji.

Španski istražitelji su utvrdili da je prodavac u Madridu istu boju, zajedno sa dvije rolne selotejpa, prodao čovjeku koji je ličio na Kneževića istog dana kada je Henao poslednji put viđena, navodi se u krivičnoj prijavi.

Henao, državljanka SAD porijeklom iz Kolumbije, bila je u stalnoj komunikaciji sa svojim najmilijima dok je bila u inostranstvu. Planirala je put u Barselonu sa prijateljima 5. februara, rekao je njen brat za CNN, ali je naglo prestala da komunicira i nikada se nije pojavila na putovanju.

Dva dana prije putovanja, njena prijateljica Sana Rameau je primila WhatsApp poruku od Henaoa u kojoj je navela da naglo napušta grad sa muškarcem kojeg je upravo upoznala.

Poruka koju je vidio CNN glasila je:

„Upoznala sam nekog divnog!! Ima ljetnjikovac na oko dva sata od Madrida. Sada idemo tamo i tu ću provesti nekoliko dana. Signal je loš. Nazvaću te kad se vratim.”

Henao i Rameau su razgovarali telefonom samo nekoliko sati prije njenog nestanka, ali ona nije spomenula susret sa strancem iz snova, rekala je ona za CNN.

Istražitelji navode da je poruke poslate sa ženinog telefona poslao njen suprug. Vjeruje se da je zamolio drugu Kolumbijku koju je upoznao u aplikaciji za upoznavanje da mu pomogne u prevođenju poruka na španski, navodi se u sudskim dokumentima.

Poruka koju je poslao neidentifikovanoj Kolumbijki da prevede bila je ista ona koja je poslata sa ženinog telefona u kojoj je pisalo da je upoznala novog momka, navodi se u sudskim dokumentima.

Izvor: N1

Foto: Društvene mreže

Idi na VRH
error: Content is protected !!