Vuković potpisao za Univerzitet Viskonsin, trener Greg Gard: Imali smo sreću da pronađemo igrača koji će se savršeno uklopiti u naš program

Igra na poziciji centra, prosječno je bilježio 11 skokova, postizao 6,1 poen i imao skoro po 3 skoka po utakmici. Vuković je igrao za tim Crvene zvezde do 19 godina u juniorskoj ABA ligi tokom sezone 2022/23

Rođeni Podgoričanin, Andrija Vuković potpisao je ugovor sa Univerzitetom Viskonsin za koji će prve mečeve odigrati od jeseni, najavio je trener Greg Gard.

Vuković se pridružuje Viskonsinu kao brucoš nakon što je prethodnu sezonu proveo u Vršcu, koji se takmiči u Košarkaškoj ligi Srbije.

Igra na poziciji centra, prosječno je bilježio 11 skokova, postizao 6,1 poen i imao skoro po 3 skoka po utakmici.

Vuković je igrao za tim Crvene zvezde do 19 godina u juniorskoj ABA ligi tokom sezone 2022/23.

Karijeru je počeo u Podgorici, u ekipi Budućnosti, odakle je prešao u Crvenu Zvezdu.

„Uzbuđeni smo što možemo da najavimo dolazak Andrije Vukovića u naš tim. Od završetka prošle sezone, tražili smo visokog igrača koji će pomoći našem timu da uđe u sljedeću godinu. Nakon što smo odgledali cijelio film, bezbroj telefonskih poziva i zum ćaskanja, imali smo sreću da pronađemo takvog igrača koji će se savršeno uklopiti u naš program ” kazao je Greg Gard.

Prošlog februara odigrao je najbolju utakmicu u ekipi Vršca, postigao sezonski rekord od 24 poena, dodao je pet skokova i četiri asistencije za 26 minuta.

Idi na VRH
error: Content is protected !!