Slučaj uzvikivanja “Nož, žica, Podgorica”: Dio navijača Sutjeske daje izjave u policiji

Nakon uzimanja izjava i svih obavještenja policija će prikupljene dokaze, ali i sinoćnje snimke ponašanja navijačke grupe “Vojvode” dostaviti Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, koje je nadležno da donese odluku da li u postupanju dijela navijača iz Nikšića ima elemenata za pokretanje krivičnog postupka zbog govora mržnje

Nikšićka policija od jutros poziva i uzima izjave od dijela navijača Sutjeske, koji su sinoć prije početka finala Kupa Crne Gore pjevali “Nož, žica, Podgorica”.

“Vijesti” saznaju da se radi o oko 40 navijača.

“U toku je uzimanje izjava i identifikacija svih, koji su sinoć neprimjereno skandirali”, kazali su “Vijestima” u Upravi policije.

Nakon uzimanja izjava i svih obavještenja policija će prikupljene dokaze, ali i sinoćnje snimke ponašanja navijačke grupe “Vojvode” dostaviti Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, koje je nadležno da donese odluku da li u postupanju dijela navijača iz Nikšića ima elemenata za pokretanje krivičnog postupka zbog govora mržnje.

Iz Višeg tužilaštva su “Vijestima” zvanično kazali da su “samoinicijativno formirali predmet nakon sinoćnjeg skandiranja od strane grupe navijača FK Sutjeska”.

Poručili su i da su dali nalog Upravi policije za prikupljanje potrebnih obavještenja, u cilju rasvjetljavanja predmetnog događaja i identifikacije lica koji su skandirali “Nož, žica, Podgorica”.

“Nakon što budu prikupljeni svi traženi podaci i dokazi, tužilaštvo će izvršiti analizu istih i donijeti odluku u predmetu”, piše u odgovoru Višeg tužilaštva “Vijestima”.

Pred finale Kupa njihovog kluba sa Arsenalom, „vojvode” su sinoć u blizini stadiona pod Goricom uzvikivale tekst koji podsjeća na najstravičnije događaje u ovom dijelu Evrope nakon Drugog svjetskog rata: „Nož, žica, Podgorica”.

To je jasna aluzija na uzvike “Nož, žica, Srebrenica”, kojim se veliča genocid u kojem je stradalo 8.372 Bošnjaka od 11. do 19. jula 1995. godine.

Foto: www.facebook.com/FKSutjeska1920

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!