Prva dama Ukrajine objavila potresan video iz Kijeva: “Djeca koja vrište naša su stvarnost”

“Kijev. Jutro nakon neprospavane noći pod granatama. Opet anksioznost. Djeca koja vrište i trče u zaklon na zvuk eksplozije naša su stvarnost. Ali ne smije biti tako nigdje i nikada. Bez straha se ne može, ali mi ne stojimo u mjestu, već djelujemo. Ukrajina nastavlja borbu”, poručila je supruga ukrajinskog predsjednika

Supruga ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, Olena, na Twitteru je podijelila video iz Kijeva na kojem se vidi kako djeca trče u skloništa nakon ruskog vazdušnog napada.

Eksplozije su danas izazvale haos u glavnom gradu Ukrajine, prenosi “Jutarnji list”.

“Kijev. Jutro nakon neprospavane noći pod granatama. Opet anksioznost. Djeca koja vrište i trče u zaklon na zvuk eksplozije naša su stvarnost. Ali ne smije biti tako nigdje i nikada. Bez straha se ne može, ali mi ne stojimo u mjestu, već djelujemo. Ukrajina nastavlja borbu”, poručila je supruga ukrajinskog predsjednika.

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko objavio je da je ukrajinska protivvazdušna odbrana oborila rusku raketu tokom noćnog napada na Kijev.

Novi napad uslijedio je jutros, kada su se čule i eksplozije u centru grada, a Kličko je pozvao građane da ostanu u skloništima do prestanka uzbune.

Kijevska gradska uprava objavila je na Telegramu da je tokom današnjeg bombardovanja glavnog grada više od 41.000 ljudi bilo “pod zemljom”, te da se više od 9.000 građana sklonilo u metro stanice, uključujući 1.120 djece.

Idi na VRH
error: Content is protected !!