Vojvode: “Naše skandiranje nema veze sa genocidima, partije preko nas pokušavaju da skupe jeftine poene”

„Baš čudno da se deset dana pred izbore u Crnoj Gori javljaju sve političke stranke i subjekti i preko našeg imena pokušavaju da skupe jeftine političke poene“, navodi se u objavi. Vojvode su navele da su politički subjekti toliko zatrovali društvo da političke kampanje pokušavaju da prave preko navijača Sutjeske

Navijačka grupa Vojvode saopštila je da njihovo skandiranje uoči sinoćnje utakmice u Podgorici nema veze sa genocidima i prozivanjem manjinskih naroda, i ocijenila da političke partije preko njih pokušavaju da skupe jeftine političke poene pred parlamentarne izbore.

Navijači Sutjeske sinoć su u blizini stadiona u Glavnom gradu, uoči utakmice finala Kupa između Sutjeske i Arsenala iz Tivta, uzvikivali “Nož, žica, Podgorica”, što je izazvalo brojne reakcije partija i nevladinih organizacija.

„Navijačka grupa Vojvode Nikšić od svog osnivanja pa do danas nikad nije bila, niti će biti dio političkih struktura i partija“, poručile su Vojvode na Facebooku.

Kako su kazali, njihova jedina partija i ideal koji ih godinama vodi jeste grad Nikšić i Fudbalski klub Sutjeska, oko kojeg su godinama okupljeni i koji će imati bezuslovnu podršku dokle god postoje.

„Baš čudno da se deset dana pred izbore u Crnoj Gori javljaju sve političke stranke i subjekti i preko našeg imena pokušavaju da skupe jeftine političke poene“, navodi se u objavi.

Vojvode su navele da su politički subjekti toliko zatrovali društvo da političke kampanje pokušavaju da prave preko navijača Sutjeske.

“Ovim putem demantujemo da naše skandiranje ima bilo kakve veze i sa kakvim genocidima, prozivanjem manjinskih naroda, pozivanjem i huškanjem na nešto tome slično“, poručile su Vojvode.

Oni su naglasili da su i sami multietnička grupa.

„Tako da ne pokušavajte da od nas napravite nešto što nijesmo“, poručile su Vojvode.

Oni su naveli da na njihovoj tribini nikada nije bilo i da ne smije biti politike.

Kako su dodali, to je ono što ih krasi kao pravu braću i drugove, na šta su kao grupa godinama ponosni.

„Kao i neka prethodna i ovo saopštenje je upućeno kvazi novinarima, političkim licemjerima, kvazi portalima i domaćim špijunima koji godinama navijače Sutjeske pokušavaju da predstave u našem društvu kao najgore“, navele su Vojvode.

Oni su dodali da se ne sjećaju da se tolika buka digla oko njihovih humanitarnih akcija.

Foto: Facebook

Idi na VRH

error: Content is protected !!