Brutalno mu oduzeo život, pa ga bacio u napušteni bunar: Izručen osumnjičeni za ubistvo Nusreta Destanovića

Osumnjičeni S. Z. se tereti da je 8. februara nanio smrtne povrede oštrim predmetom Nusretu Destanoviću, da bi potom, po saopštenju policije, tijelo ubijenog bacio u napušteni bunar u selu Međugor, u okolini Sjenice, gdje je dva dana kasnije pronađeno

Ministarstvo pravde Austrije izručilo je Srbiji S. Z. (27) iz Sjenice, osumnjičenog da je ubio Nusreta Destanovića (28) iz Tutina. On je saslušan u Višem tužilaštvu u Novom Pazaru, uz ostanak na snazi ranije određenog pritvora do 30 dana, saznaje radio Sto plus.

On je, prema nezvaničnim informacijama, iznio odbranu na saslušanju u Tužilaštvu.

Osumnjičeni S. Z. se tereti da je 8. februara nanio smrtne povrede oštrim predmetom Nusretu Destanoviću, da bi potom, po saopštenju policije, tijelo ubijenog bacio u napušteni bunar u selu Međugor, u okolini Sjenice, gdje je dva dana kasnije pronađeno.

Više tužilaštvo u Novom Pazaru tereti ga da je počinio teško ubistvo, a Viši sud mu je tada, u odsustvu, odredio pritvor.

Pet dana nakon počinjenog zločina Viši sud u Novom Pazaru dao je saglasnost da se za njim raspiše međunarodna potjernica, a kako je S. Z. 21. februara uhapšen u Austriji, taj sud je Ministarstvu pravde Srbije dostavio sva dokumenta neophodna za pokretanje postupka ekstradicije, što su pravosudne vlasti Austrije i odobrile.

“Nakon sprovođenja izručenja osumnjičenog u Srbiju, steći će se uslovi za vođenje krivičnog postupka koji je trenutno u fazi istrage koju sprovodi Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru”, naveli su iz Višeg suda.

Pored S. Z, istragom su obuhvaćeni i E. DŽ. (19) iz Sjenice zbog neprijavljivanja pripremanja krivičnog dela i E.H. (40) iz Novog Pazara zbog pomoći učiniocu posle izvršenog krivičnog djela.

Iz Višeg suda su odgovorili da mu je pritvor određen zbog sprečavanja mogućeg bjekstva, uticaja na svjedoka i uznemirenja javnosti koje bi moglo ugroziti vođenje postupka, prenosi “Kurir”.

Foto: Nusret Destanović (Facebook)

 

 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!