Motor aviona usisao čovjeka na aerodromu: Jeziva nesreća u Amsterdamu, putnici i posada gledali stravičan prizor (VIDEO)

Putnici i članovi posade su svjedočili užasu koji se odvijao. Svjedoci su rekli da se čula “paklena buka” dok je osobu usisavala mlazna turbina

Jeziva nesreća dogodila se na glavnom aerodromu u Amsterdamu u kojoj je jedna osoba poginula kada ju je usisao motor aviona.

Navodno se osoba za koju se još uvijek ne zna da li je putnik ili radnik aerodroma zaglavila u motoru KLM Cityhoppera Embraer E190 dok se avion spremao da poleti za Dansku.

Osobu je motor zahvatio dok su gurali postolje za pripremu za odlazak u Dansku. Putnici i članovi posade su svjedočili užasu koji se odvijao. Svjedoci su rekli da se čula “paklena buka” dok je osobu usisavala mlazna turbina, piše “Blic”.

Jedan od njih je rekao: “Mnogi su ljudi vidjeli šta se dogodilo.” U saopštenju aerodroma Shiphol kaže se:

“Danas se dogodio užasan incident u kojem je osoba završila u motoru aviona. Naše misli su uz rodbinu nastradalog i tu smo uz putnike i kolege koji su tome svjedočili. Kraljevska vojna policija trenutno vodi istragu”.

Foto: Screenshot/De  Telegraaf

 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!