UZNEMIRUJUĆI SNIMAK Prizor koji ledi krv u žilama: Prvo je udarilo, a onda se začuo dječji vrisak

“Odmah nakon udara munje čuli su dječji vrisak”, rekao je Cruz. Djeca su hitno prevezena u bolnicu Good Samaritan u Aguadilli. Sedmogodišnjak je rekao da slabo osjeća noge, ali je u stabilnom stanju, dok je dvanaestogodišnjak u kritičnom stanju

Društvenim mrežama širi se snimak trenutka u kojem je grom pogodio tri maloljetnika na plaži u Portoriku. Tri dječaka (7, 10, 12) iz SAD-a stoje jedan pored drugog na pješčanoj plaži Montones de Isabela, kad ih pogađa munja, a oni padaju na leđa.

Drugi video prikazuje ženu koja oživljava dječaka metodom usta na usta, dok druga žena i muškarac pružaju prvu pomoć ostaloj djeci.

Carlos Cruz, koji nadzire gradsko upravljanje za hitne slučajeve Isabele, rekao je za list “Primer Hora” da je jedan od roditelja otišao da uzme bocu vode iz frižideru kada su njihova djeca pogođena.

“Odmah nakon udara munje čuli su dječji vrisak”, rekao je Cruz. Djeca su hitno prevezena u bolnicu Good Samaritan u Aguadilli.

Sedmogodišnjak je rekao da slabo osjeća noge, ali je u stabilnom stanju, dok je dvanaestogodišnjak u kritičnom stanju.

Prema Nacionalnoj upravi za okeane i atmosferu, svake godine u Sjedinjenim Državama od udara groma pogine u prosjeku 20 do 30 ljudi, a stotine ih bude povrijeđeno, prenosi “Jutarnji list”.

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!