Bosanac Haris oženio Kolumbijku Melisu, zbog ljubavi naučila bosanski jezik i da pravi pitu (VIDEO)

„Na prvom predavanju je trebalo da se predstavimo. Bio sam sa dvije djevojke iz Bosne i čujem neko se predstavlja ‘Melisa’. Da rekoh kužnem tu Melisu koja govori da je iz Kolumbije, iz Bogote. I prvo što mi kroz glavu prođe je kako ću sad svatove organizovat’ da idemo svi u Bogotu“, priča kroz smijeh Haris za YouTube kanal Auslenderi

Haris Perić iz BiH i Melisa Zapata iz Kolumbije su mladi bračni par koji živi u Ludvigsburgu, u Njemačkoj.

Melissa i Haris su se sreli na univerzitetu, na koji su došli preko razmjene studenata.

„Na prvom predavanju je trebalo da se predstavimo. Bio sam sa dvije djevojke iz Bosne i čujem neko se predstavlja ‘Melisa’. Da rekoh kužnem tu Melisu koja govori da je iz Kolumbije, iz Bogote. I prvo što mi kroz glavu prođe je kako ću sad svatove organizovat’ da idemo svi u Bogotu“, priča kroz smijeh Haris za YouTube kanal Auslenderi.

Kao kolege su radili na zajedničkim projektima i malo po malo rodila se ljubav.

Haris nije znao njemački jezik, a slabo je govorio i engleski, pa mu je Melisa puno pomogla.

„Rekao mi je da hoće da ima petoro djece, da imaju bosanska imena i kad ostari da će da ide u Pesiće. Rekla sam ‘Šta? Ti i ja nismo ništa, a ti hoćeš petoro djece’, kaže kroz smijeh Melisa, koja je naučila bosanski jezik, ali i da pravi pitu.

Kada je rekla svojima da je sa Harisom i da je on iz Bosne, znali su samo za rat devedesetih.

Bili su dva puta u Kolumbiji i njeni roditelji su ga lijepo dočekali. I ona je bila u Bosni i kaže da je hrana najljepša. Najviše voli da jede ćevape u ćevabdžinici „Hari“ u Travniku.

Građansko vjenčanje su imali u Njemačkoj, a šerijatsko u BiH. Svadbu su napravili u Zenici, a došlo je 11 njenih najbližih.

Melisa je arhitekta, a on pejzažni arhitekta.

Foto: Printscreen

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!