Procurio uznemirujući snimak napada na brata potpredsjednika Vlade FBiH: “Ajde, dosta, prekidaj”

Napad se dogodio u nedjelju nešto iza 18 sati. N1 javlja da grupa huligana koja je napala Đorđa Mijatovića mjesecima stvara probleme stanarima zgrada u naselju Medaković, a samo dan prije incidenta (u subotu) su trgali klupe i prijetili jednom prolazniku koji ih je zamolio da to ne rade. On je slučaj odmah prijavio policiji koja je izašla na lice mjesta, porazgovarala sa grupom koja je stvarala nered, ali ih nije legitimisala, kako tvrde stanari, jer su maloljetni

N1 Srbija došao je u posjed video-zapisa uznemirujućeg incidenta u naselju Medaković u Beogradu, u kojemu je pretučen Đorđe Mijatović, brat ministra razvoja i preduzetništva i potpredsjednika Vlade Federacije BiH, Vojina Mijatovića.

Đorđe Mijatović kasnije je preminuo u bolnici, a nakon policijske istrage koja je u toku i obdukcije biće utvrđen tačan uzrok smrti.

Na snimci se iza krošnji drveća vide napadači koji bježe, a prije toga zvuci snažnih udaraca i povici: “Ajde, dosta, ajde, prekidaj”.

Napad se dogodio u nedjelju nešto iza 18 sati. N1 javlja da grupa huligana koja je napala Đorđa Mijatovića mjesecima stvara probleme stanarima zgrada u naselju Medaković, a samo dan prije incidenta (u subotu) su trgali klupe i prijetili jednom prolazniku koji ih je zamolio da to ne rade. On je slučaj odmah prijavio policiji koja je izašla na lice mjesta, porazgovarala sa grupom koja je stvarala nered, ali ih nije legitimisala, kako tvrde stanari, jer su maloljetni.

Stanari su zabrinuti za svoju sbezbjednost, prije svega za bezbjednost djece koja se druže u parku. Ispričali su da grupa tinejdžera često boravi u parku i stvara buku, narušava javni red i mir, a djeca ih se boje. Kako su rekli za N1 Srbija, riječ je o mladićima i djevojkama u dobi između 15 i 17 godina, njih desetak.

Kako je u jutarnjem programu za Blic TV rekao ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, preminuli čovjek je izašao da porazgovara s mladićima jer mu se sin žalio da su mu oteli loptu.

Dačić je za Blic TV ispričao da se utvrđuju okolnosti smrti i je li ona nastupila od posljedica napada, dodajući da su ljekari rekli da je Đorđe Mijatović imao i epileptične napade i dodatne bolesti, pa će tek obdukcija utvrditi uzrok smrti.

Navodno je, kako javlja portal Nova.rs, Mijatović nakon sukoba ispričao supruzi da je zamahnuo prema jednom muškarcu, izgubio ravnotežu, pao i udario glavnom o beton. Po povratku je navodno doživio epileptični napadaj nakon kojega je prebačen u bolnicu u kojoj je i preminuo.

Srpski MUP je objavio da su osumnjičene dvije osobe i da se za njima traga, kao i da je tijelo prevezeno na Institut za sudsku medicinu, na obdukciju.

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!