Uspjeh novinara iz CG: Alen Mlatišuma naimenovan za direktora odjeljenja Glasa Amerike za Evroaziju

Rodom iz Crne Gore, Mlatisuma je odigrao ključnu ulogu u oblikovanju i vođenju digitalnih medija i strategija za angažovanje publike Glasa Amerike na sofisticiranim tržištima Evroazije. Sa bogatom novinarskom ekspertizom na različitim medijskim platformama, Mlatisuma, kao iskusan kreativni producent, menadžer i strateg, može se pohvaliti impresivnim iskustvom u podsticanju rasta publike kroz ubjedljivo kreiranje sadržaja, inovativni marketing na društvenim medijima, integraciju najsavremenije tehnologije i dinamičnost SEO strategije

Glas Amerike izabrao je Alena Mlatišumu za novog direktora odjeljenja za Evroaziju, koje pruža vijesti i informacije publici širom medijskih tržišta u Rusiji, Ukrajini, Jermeniji, Gruziji i na Balkanu.

Rodom iz Crne Gore, Mlatišuma je odigrao ključnu ulogu u oblikovanju i vođenju digitalnih medija i strategija za angažovanje publike Glasa Amerike na sofisticiranim tržištima Evroazije. Sa bogatom novinarskom ekspertizom na različitim medijskim platformama, Mlatisuma, kao iskusan kreativni producent, menadžer i strateg, može se pohvaliti impresivnim iskustvom u podsticanju rasta publike kroz ubjedljivo kreiranje sadržaja, inovativni marketing na društvenim medijima, integraciju najsavremenije tehnologije i dinamičnost SEO strategije.

Mlatisuma se pridružio Glasu Amerike 2003. kao emiter i urednik vijesti u srpskom servisu. Godine 2008. imenovan je za glavnog urednika Interneta Odjeljenja za Evroaziju. Prije svog mandata u Glasu Amerike, Mlatisuma je radio kao dopisnik za Associated Press i kao glavni urednik Antene M, prve nezavisne radio stanice u postkomunističkoj Crnoj Gori. Karijeru na Anteni M je započeo 1995. Izvještavajući iz regiona Balkana za regionalne i međunarodne medijske organizacije, bio je i urednik časopisa Graffiti, jednog od rijetkih satiričnih medija na ratom razorenom Balkanu tokom 1990-ih. Diplomirao je na Univerzitetu Crne Gore.

„Radujemo se što ćemo vidjeti kako Alen vodi odjeljenje Evroazije“, rekao je vršilac dužnosti direktora VOA Džon Lipman, prenosi Antena M. 

Idi na VRH
error: Content is protected !!