Redžepagić potpisao istoriju – Jezero se prvi put plasiralo u finale Kupa CG (VIDEO)

Istorijski dan za Jezero potpisao je Edis Redžepagić u 54. minutu, kada je sjajno reagovao na ubacivanje Abdela Osmanović i postigao do sada najvažniji gol u istoriji ovog kluba. Budućnost će u finalu pod Goricom juriti peti pehar u Kupu, a Jezero još jednu stranicu istorije

Klub koji i dalje ne može da igra u svom gradu ispisao je najljepšu stranicu u istoriji – Jezero je prvi put u finalu Kupa Crne Gore, klub iz Plava u Beranama je savladao Dečić (1:0) i 30. maja će se protiv Budućnosti boriti za prvi pehar.

Istorijski dan za Jezero potpisao je Edis Redžepagić u 54. minutu, kada je sjajno reagovao na ubacivanje Abdela Osmanović i postigao do sada najvažniji gol u istoriji ovog kluba.

Lider Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige bio je daleko od igre koja ga je dovela na korak od titule, ali to možda i ne mora da čudi mnogo kada je poznato da protiv Jezera tradicionalno ne blista.

Možda zvuči nestvarno, ali Tuzani su ostvarili samo jednu pobjedu protiv kluba iz Plava od kada je Jezero postalo prvoligaš, a do sada su imali ukupno 17 međusobnih duela. Uz sve to Dečić je bez pobjede protiv Jezera već 11 utakmica.

Ukupno Jezero je upisalo četiri pobjede, dok je 12 utakmica završeno bez pobjednika, uz pomenuti jedan trijumf ekipe iz Tuzi koja se desila prije tri godine.

Od starta meča u Beranama bilo je očigledno da je ovo dan Jezera, da momci iz Plava više žele finale, pa su se već tokom prvog poluvremena nakon lijepih akcija ispromašivali Marko Perović, Senaga Naoaki i Petar Pavlićević.

Jedini donekle dobar pokušaj Dečić je imao preko Augusta Koreje, koji je sa velike udaljenosti dobro šutirao, ali je bio siguran Stefan Kastratović.

Naoki i Abdel Osmanović konstantno su prodorima sa strane “mučili” CFL lidera, a nakon jednog ubacivanja stigao je i zlatni gol Jezera.

Osmanović je odlično sa desne strane pronašao Edisa Redžepagića – “devetka” Jezera je sjajno reagovala i iz prve zatresla mrežu.

Bio je to 54. minut, Dečić je imao dosta vremena da sve ispravi, ali daleko su momci Milorada Pekovića bili od igre koja ih je dovela do prvog mjesta u šampionatu.

Budućnost će u finalu pod Goricom juriti peti pehar u Kupu, a Jezero još jednu stranicu istorije.

Izvor: Vijesti

Foto: FSCG

Idi na VRH
error: Content is protected !!