Američka ambasada donirala Vrhovnom sudu opremu za medijsku salu

“Želim da zahvalim na podršci koju imamo od vas, kao partnera, i na tome što ste upravo nas prepoznali kao važnog nosioca ove vrijedne donacije. Nadamo se da će se saradnja nastaviti i da ćemo i ubuduće imati zajedničke uspješne projekte koji će doprinijeti jačanju naše institucije”, kazala je vršiteljka dužnosti predsjednice Vrhovnog suda dr Vesna Vučković nakon potpisivanja Pisma o donaciji sa ambasadorkom SAD u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država je, kroz Biro za borbu protiv međunarodne trgovine narkoticima i sprovođenje zakona (kancelarija INL), donirala opremu za medijsku salu Vrhovnom sudu Crne Gore. Oprema, vrijedna 148,5 hiljada eura, namijenjena je za održavanje konferencija i aktivnosti za odnose sa javnošću sa ciljem unaprjeđenja komunikacionih sposobnosti Vrhovnog suda i transparentnosti pravosuđa.

“Želim da zahvalim na podršci koju imamo od vas, kao partnera, i na tome što ste upravo nas prepoznali kao važnog nosioca ove vrijedne donacije. Nadamo se da će se saradnja nastaviti i da ćemo i ubuduće imati zajedničke uspješne projekte koji će doprinijeti jačanju naše institucije”, kazala je vršiteljka dužnosti predsjednice Vrhovnog suda dr Vesna Vučković nakon potpisivanja Pisma o donaciji sa ambasadorkom SAD u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke.

Rajnke je navela da SAD godinama ulažu u razvoj pravosudnih institucija u Crnoj Gori te da ovom donacijom žele da pomognu Vrhovnom sudu da poboljša kapacitete u oblasti odnosa s javnošću i povećamo transparentnost pravosuđa.

“Medijska sala će se koristiti za razne aktivnosti, uključujući audio-vizuelno snimanje sastanaka, opšte sjednice sudija Vrhovnog suda, konferencije za medije, snimanje izjava za medije i slično. Ukupna vrijednost donacije je 159.619,35 dolara, odnosno 148.446,00 eura. Vlada Sjedinjenih Država, kroz Biro za borbu protiv međunarodne trgovine narkoticima i sprovođenje zakona (kancelarija INL), donirala je opremu na osnovu prethodno potpisanog Sporazuma o saradnji između Vlade SAD i Vlade Crne Gore”, navodi se u saopštenju Vrhovnog suda.

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!