Žarko Korać o rezoluciji o Srebrenici: Oni koji sad najviše „skaču“ bili su u politici kada se to dogodilo

Rezolucija o Srebrenici je, kako kaže, stavljena kao pitanje životi i smrti u Srbiji, što je potpuno neispravno. „Oni koji najviše skaču bili su u politici kada se to dogodilo. Moje mišljenje je da se oni bore protiv toga samo zbog sebe“, kaže Korać navodeći da dobijaju potvrdu svijeta da se to nije zaboravilo

Podjela u opoziciji je nagore moguće rješenje, potpuno je svejedno da li izlaze ili ne izlaze na predstojeće izbore, jer njihova snaga je u jedinstvu, izjavio je univerzitetski profesor Žarko Korać.

Korać je u emisiji “Dan uživo” na N1 rekao da jedinstvo opozicije više ne postoji, i da, ako ostane kako je trenutno, ne vidi kako će opozicija da osvoji Beograd.

On je ocijenio da bi vlast bila u teškom položaju da je opozicija ostala u cjelini – svejedno da li je u bojkotu ili izlazi na izbore.

„Ovo je najgore moguće rješenje, to da su se podijelili. To je šteta za Srbiju u cjelini. U Savjetu Evrope Srbija je označena kao zemlja koja nema korektne i poštene izbore i ovo će to produbiti. Srbija klizi na toj ljestvici demokratskih sloboda“, smatra Korać.

Osvrćući se na sastanak predstavnika vlasti i opozicije sa čelnicima RTS u vezi sa medijskim izvještavanjem, Korać kaže da će se vlast posle ovoga što neke stranke izlaze na izbore baviti samo šminkom.

„Suštinu neće promeniti“, naveo je on.

Kako ističe, istorijske činjenice se, međutim, ne mogu menjati.

U tri presude se pominje riječ genocid uz detaljno obrazloženje. Ova rezolucija ništa novo ne donosi,” precizirao je Korać.

Rezolucija o Srebrenici je, kako kaže, stavljena kao pitanje životi i smrti u Srbiji, što je potpuno neispravno. „Oni koji najviše skaču bili su u politici kada se to dogodilo. Moje mišljenje je da se oni bore protiv toga samo zbog sebe“, kaže Korać navodeći da dobijaju potvrdu svijeta da se to nije zaboravilo.

Kako je kazao, svijet hoće da priznamo da je to bila pogrešna politika. „Ali, nažalost, ta politika traje i danas“, smatra Korać.

Najava revizije presuda je, kako je istakao, nemoguća i reč je o poltičkoj izjavi.

Suština je, kaže, kako se mi odnosimo prema zločinu koji je učinjen u naše ime.

Foto: Žarko Korać (Printscreen)

 

 

Idi na VRH
error: Content is protected !!